[ad_1]

Dünya Diyabet Günü etkinliği kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant kuruldu. Stantta Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından vatandaşların kan şekeri ve kitle endeksi ölçümleri yapılırken, vatandaşlara diyabet, diyabette insülin tedavisi ve beslenmeye ilişkin bilgiler verildi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Etkinlikte görevli öğrenciler tarafından vatandaşlara diyabetin riskleri, diyabet tedavisi, beslenme, kan şekerini düzenleyici ilaçlar, insülin tedavisi ve diyabetin belirtileri hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler de dağıtıldı. 

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, etkinlikte hem farkındalık oluşturmak hem de diyabet konusunda bilgi vermeyi amaçladıklarını belirtirken, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Filiz Tütüncüler Kökenli de diyabet konusunda vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini kaydetti. 

BEDEN KİTLE ENDEKSİ ÖLÇÜMÜ DE YAPTILAR

 

Öğretim Üyesi Prof. Filiz Tütüncüler Kökenli, öğrencilerin beden kitle endeksi ölçümünü de yaptığını ifade ederek “Burada hem ağırlık hem de boy ölçümleri yapılarak kitle endeksleri hesaplanıyor. Risk altında olan kişilere bilgi veriliyor. 

Bunun diyabet açısından taşıdığı riskler anlatılıyor. Aynı zamanda kan şekeri ölçümü de yapıyoruz. Kan şekeri değeri 200’ün üzerinde olan kişilere doktora başvurmaları konusunda yönlendiriliyor” dedi. 

AA

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *