[ad_1]

 

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Seyfullah Aslan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele, konuşmacı olarak Tarih Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Yahya Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Erol katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan panele, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Ayar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tarık Özçelik, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Çalışkan, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Doğan ve akademik personel ile öğrenciler katıldı. 

FİLİSTİN’İN TARİHİ

 

Dr. Öğr. Üyesi Yahya Koç, “Osmanlı’dan 20. Yüzyıla Filistin” başlıklı sunumuyla Osmanlı idaresi çerçevesinde Filistin’in tarihini anlatırken, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Erol ise, “1917 Sonrası Filistin Tarihi” başlıklı sunumuyla birinci dünya savaşından sonra, Osmanlı Devleti sahneden çekilirken coğrafyanın kaderini ve sonrasında yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmeleri değerlendirdi. Konuşmaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Yahya Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Erol’a teşekkür belgesi takdim edildi. 

Haber / Şaban KARDEŞ
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *