[ad_1]

 

Çorlu Hacı Şeramet Mevkii’nde ağır tonajlı araçlarla birlikte günlük ortalama bin aracın muayene için geldiği TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nun bulunduğu, Velimeşe OSB’deki fabrikaların personellerini taşıyan servis araçlarının da kullandığı yol, yıllardır yapılmıyor. 

 

Uzun yıllardır Velimeşe OSB’de bir firmada çalıştığını, 30 yıldır bu yolun bu halde olduğunu söyleyen Ayhan Küçük, “30 yıldır bu yolun yapılmaması, bu bölgedeki yetkililerin ayıbıdır. Önce belediye, sonra Velimeşe OSB’nin ayıbıdır. 

Geçiştirme yöntemiyle, yamalarla geçici çalışmalar yapıyorlar ama bu da sonuç vermiyor. TÜVTÜRK’ün burada oluşu nedeniyle yanaşan TIR’lar, kamyonlar bizim çit tellerimizi tahrip ediyor. Bu konuda da mağduruz ve şikayetçiyiz” dedi. 

 

“BU, TÜRKİYE’DE SADECE BURADA VAR”

 

 

Araç muayenesi için gelen sürücüler de “Yol köstebek yuvası gibi. Patates eksek bu hale gelir ancak. Biz yıllardan beri bu rezilliği çekiyoruz. Bu yola bir çare bulsunlar. TÜVTÜRK Muayene İstasyonu’nu da buradan kaldırsınlar. 

Bu muayene istasyonu şehir içinde olmaz. Bu, Türkiye’de sadece burada var” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

 

“MUAYENE İSTASYONU YETERSİZ KALIYOR”

 

 

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu ise “TÜVTÜRK’e muayene için para veriyoruz. Ama buraya sağlam arabayla gelip kırık arabayla çıkıyoruz. Velimeşe OSB çamur içerisinde. O yollarda personel taşımacılığı yapmaya çalışıyoruz. 

Aldığımız parayı da sanayiye veriyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Burası Türkiye’nin sayılı sanayi kentlerinden birisi. Avrupa’ya açılan kapının ağzındayız. Buraya günde ortalama bin tane araç geliyor. Bu bin araçla birlikte bizim servis araçlarımız da bu yolu kullanıyor. 

Gecikmeler oluyor, yolda makas kıran oluyor. Biz dakikası dakikasına çalışmak zorunda olan insanlarız. Ama personelleri saatinde yetiştiremediğimiz de oluyor. Zamanında yetişemediği için ceza yiyen arkadaşlarımız da oluyor. 

Nüfusu 1 milyonu geçen Tekirdağ’da araç sayımız had safhada. Burada hem yol sıkıntısı var. Hem de bu muayene istasyonu yetersiz, kaldırmıyor” diyerek tepkisi dile getirdi. 

 

“BU YOLA BİR ÇARE BULUNSUN”

 

 

Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı, Saray’daki vatandaşların, en yakın nokta olduğu için bu araç muayene istasyonuna geldiğini söyleyen Gündoğdu, “Muayene istasyonunun buradan daha geniş bir yere çıkması, bununla birlikte Çerkezköy ya da Kapaklı’ya mutlaka bir araç muayene istasyonu kurulması gerekiyor” dedi. 

Servisçiler olarak kaymakamlık aracılığıyla Velimeşe OSB’ye dilekçe yazdıklarını dile getiren Gündoğdu, “Yolların yapılması için dilekçelerimiz var ama sadece dilekçede kalıyor. Acil bir şekilde mutlaka buna bir çare bulunması gerekiyor. Biz bıktık artık, servisçiler olarak Velimeşe OSB’de iş almak bile istemiyoruz” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *