[ad_1]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Dr. Sadık Ahmet Kent Parkın açılışı ve İtfaiye İstasyonu’nun temel atma töreni, 14 Kasım Malkara’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. yıldönümünde yapıldı. 

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Güzel Malkara’mızda çifte mutluluğu yaşadığımız böyle bir günde yeniden bir aradayız. 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Bayramı’nı gurur ve coşku içerisinde kutladık. Böylesine anlamlı bir günde bir büyük projemizin açılışını yaparken bir diğer büyük projemizin temelini atıyoruz” dedi. 

YATIRIM MALİYETİ 3 MİLYON 419 BİN 576 TL

 

Malkara Kent Parkın bünyesinde 674 metrekare baskı beton alanı, 561 metrekare kauçuk zemin ile fitness alanı, çocuk oyun alanı, 1 adet açık hava spor aletleri grubu, 1 adet içinde tenis kortu bulunan basketbol sahası, 1 adet kamelya, 18 adet bank, 13 adet çöp kutusu, 1 adet büfenin yer aldığını dile getiren Albayrak, “Projemizin yatırım maliyeti 3 milyon 419 bin 576 TL. Vatandaşlarımız, Kent Parkımızda spor yapacak, sevdikleriyle vakit geçirecek ve sosyalleşecek. En önemlisi de rahat ve huzurlu bir nefes alacak” diye konuştu. 

“MALKARA İTFAİYE İSTASYONUMUZUN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

 

Tekirdağ’a modern sosyal yaşam alanları kazandırırken bir yandan da vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirleri almaya devam ettiklerini söyleyen Albayrak, “Bugün itibariyle Malkara İtfaiye İstasyonumuzun temelini atacağız. 

1.352 metrekare alana sahip olan ve zemin kat ile birlikte toplamda 3 kattan oluşan tesisin zemin katında; 7 adet İtfaiye aracının park edeceği alan, giriş ve danışma bölümü, çalışanlar için ofis, revir ve hobi odaları ile enerji, tesisat odaları ve depo yer alıyor. Ara katta çalışanlar için toplam 5 adet ofis alanı bulunuyor. 

İkinci katta ise; 3 adet ofis ve dershane, mescit, yemekhane, yatakhane ile WC ve duş bölümleri yer alıyor. Ayrıca parsel içerisinde 100 ton kapasiteli yer altı su deposu ile 12 araçlık otopark bulunuyor. Depreme dayanıklı tesisimizde çalışmalarımızı daha etkin ve verimli bir şekilde sürdüreceğiz. 

Açılışını gerçekleştirdiğimiz Malkara Kent Parkımız ve temelini attığımız Malkara İtfaiye İstasyonu halkımıza hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Dr. Sadık Ahmet Kent Park’ın açılışı yapılırken, Malkara İtfaiye İstasyonu’nun da temeli atıldı. 

Haber / Buse AKIN
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *