[ad_1]

 

Disney Plus’ta dizi olarak yayınlanması planlanan, yayının iptal edilmesinin ardından iki film olarak sinemalarda gösterilmesine karar verilen Atatürk filminin 1881-1919 dönemini anlatan ilk bölümü 3 Kasım’da Çerkezköy’deki sinemalarda da gösterime girdi.  
 

“Atatürk 1881 – 1919” başlığıyla 3 Kasım’da Türkiye’deki sinemalarda gösterime giren Atatürk filmi, yılın en iyi çıkış yapan yerli drama filmi olurken, ilk bölümü sinemalarda gösterilen yapım, ilk 3 günde 269 bin 113 seyirci ile gişenin zirvesine yerleşti.

ÇOCUKLUK YILLARINDAN MİLLÎ MÜCADELE’YE GİDEN HİKÂYESİNİ ANLATIYOR

 

Yönetmen koltuğunda daha önce Devrim Arabaları ve 7. Koğuştaki Mucize filmlerine imza atan başarılı yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu filmde, Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor. Yetim bir çocukken bir kahraman dönüşen Atatürk’ün etkileyici hayat hikayesini anlatan “Atatürk 1881 – 1919” isimli ilk filmde Mustafa Kemal’in milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemler anlatılıyor. 

 

 

Filmde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Ali Fuat Cebesoy’u Berk Cankat, Madam Corinne’yi Esra Bilgiç, Makbule Atadan’ı Sahra Şaş, Ali Fethi Okyar’ı Bertan Asllani, Ömer Naci’yi Beran Kotan, Stiliyan Kovaçev’i Darko Perić, Otto Liman von Sanders’i Predrag Bjelac ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu Emre Mete Sönmez canlandırıyor. 

2. FİLM 5 OCAK 2024’TE SİNEMALARDA

 

3 Kasım’da gösterime giren ve Kasım ayında 30 ülkede gösterime sunulan 1. Filmin ardından 2. Film ise 5 Ocak 2024’te sinemalarda vizyona girecek. 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *