[ad_1]

Vali Recep Soytürk, ilçede ilk olarak Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce organ ve doku nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programa katıldı.

ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Çorlu Devlet Hastanesi’nde düzenlenen programa Vali Soytürk’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Murat Eren, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda konuşan İl Sağlık Müdürü Kalkan, organ bağışı hakkında bilgiler verdi. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan organ bağışı kamu spotu izlendi. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Öğretim Üyesi Uzm. Dr. İlker Yıldırım’ın organ ve doku nakli ile ilgili bir sunum yapmasının ardından program sona erdi.

ODANIN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI 

 

Vali Soytürk, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel ve Çorlu Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut’a da iade-i ziyarette bulundu. 

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda gerçekleşen ziyarette Vali Soytürk, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Yücel ve Çorlu Adalet Komisyonu Başkanı Obut ile bir süre görüştü. Daha sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan’a iade-i ziyarette bulunan Vali Soytürk, odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Çorlu Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Soytürk, merkezi gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri esnasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve ilçe protokolü eşlik etti.

GAZİLER İLE BİR ARAYA GELDİ 

 

İlçe ziyareti kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Temsilciliği’ni de ziyaret eden Vali Soytürk, Dernek Başkanı Gazi Recep Kayacı ve gazilerin hal ve hatırını sorarak, bir süre sohbet etti. Talep ve beklentilerini dinledi. 

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve ilçe protokolü eşlik etti. Vali Soytürk, ilçe ziyareti kapsamında Çorlu Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında muhtarlarla bir süre görüşen Vali Soytürk, talep ve beklentilerini dinledi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve ilçe protokolü eşlik etti.

OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ 

 

TOKİ tarafından ihale edilen ve yapımı devam eden 32 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Soytürk, okul inşaat alanını gezip yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk, herhangi bir aksaklığa mahal vermeden inşaata planlandığı şekilde devam edilmesi talimatını vererek, çalışanlara kolaylıklar diledi. 

Vali Soytürk, daha sonra aynı parsel üzerinde, ihalesi YİKOB tarafından yapılarak yer teslim işlemleri biten, 24 derslikli olarak planlanan okul inşaat alanı üzerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve ilçe protokolü eşlik etti.

“ŞEHİTLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

 

Vali Recep Soytürk, Çorlu ziyaretleri sırasında Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er’in ailesini de ziyaret etti. Ziyarette şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Soytürk, sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. 

Ziyarette konuşan Vali Soytürk, “Şehitlik mertebesine yükselen şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Devletimiz her zaman şehit ailelerinin yanındadır” dedi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir