[ad_1]

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen tören; Vali Birol Ekici, CHP Milletvekili Fahri Özkan, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın Torun, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, ilçe protokolü, kamu kurum kuruluş müdürleri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. 

“İLK GÜNKÜ HEYECANLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tören, Lüleburgaz Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gelen kutlama mesajları okundu. Daha sonra konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Esaret zincirini kırıp attığımız 8 Kasım Lüleburgaz’ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun.

Kuvayı Milliye ruhuyla özgürlüğün ve bağımsızlığın ilk kıvılcımlarını yaktığımız Lüleburgaz’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun! Çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz’da milli bayramlarımızı, kurtuluş günümüzü ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Gösteriler ve kortej geçişi ile son buldu.

“TÜRK MİLLETİ İÇİN UMUT IŞIĞI OLDU”

 

Vali Birol Ekici, Pınarhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen korteje de katıldı. 8 Kasım Pınarhisar’ın Kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen korteje Vali Birol Ekici’nin yanı sıra Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Birol Ekici, “Pınarhisar’ımızın kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, şükran ve duayla yad ediyoruz” dedi. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay da “Pınarhisar’ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümünü coşku ve gururla karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bu önemli günü kutlarken aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesini, fedakârlığını ve vatan sevgisini hatırlıyor ve genç nesillere aktarma fırsatı buluyoruz. 101 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yürütülen bu kahramanca mücadele, Pınarhisar’ın kurtuluşuyla neticelendi. Bu önemli zafer, sadece Pınarhisar’ımız için değil, aynı zamanda tüm Türk milleti için umut ışığı oldu” dedi.

“KURTULUŞUN KUTLU OLSUN PINARHİSAR’IM”

 

Başkan Talay, “Bugünün anlam ve önemini vurgularken, Pınarhisar Belediyesi olarak ilçemizi daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Bütün çabamız canla, başla verilen mücadelenin ardından kazanılan bu eşsiz ilçeyi daha da büyüterek ve geliştirerek, gelecek nesillerin iftihar edeceği bir güzellikte bırakmak için çabamızı sürdüreceğiz. 

Bu vesileyle Pınarhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluşun, kutlu olsun Pınarhisar’ım” ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *