[ad_1]

 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla paylaştığı mesajda, “Her alandaki kalkınmasını tamamlamış, dünyaya açık, çağı yakalamış bir Kırklareli’ni oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır” ifadesini kullandı. 

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını ifade eden Vali Birol Ekici, “Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, yarınlarımıza yön vermesi açısından son derece önemlidir” dedi. 

“AZİZ MİLLETİMİZ DEĞERLERİNDEN ASLA ÖDÜN VERMEDİ”

Vali Ekici, “Kutsal vatan topraklarımızı işgale girişen, bağımsızlığımıza göz dikmiş düşmanlara karşı, aziz milletimiz ve onun bağrından çıkmış şanlı ordumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok çetin ve kararlı bir mücadele vererek güzel şehrimiz Kırklareli’ni düşman işgali altından kurtarmıştır. 

Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tarihinin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan aziz milletimiz, işgal altındaki vatan topraklarını canı pahasına korumuş, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiştir” ifadelerini kullandı. 

“MUKADDES TOPRAKLARA İLELEBET SAHİP ÇIKACAĞIZ” 

Geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle taçlandıran kahraman milletimizin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne kasteden mihraklara karşı birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacağını, aydınlık yarınlara kavuşacağını kaydeden Vali Birol Ekici, “Bugün bizlere düşen görev, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. 

Her alandaki kalkınmasını tamamlamış, dünyaya açık, çağı yakalamış bir Kırklareli’ni oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hizmet etmekten onur duyduğum güzel Kırklareli’nin Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 101 yıl evvel sergilenen kurtuluş mücadelesinin kahramanlarına ve aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *