[ad_1]

 

İlçe ziyaretleri kapsamında zeytin üreticileri ile de bir araya gelen Vali Soytürk, Şarköy zeytinin daha iyi hale getirilmesi için istişarelerde bulundu. 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, ilçe ziyaretlerine Şarköy ile devam etti. 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

 

İlçede ilk olarak Şarköy Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Recep Soytürk, Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Ardından Kaymakam Helvacı, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Vali Soytürk’e brifing verdi.

POLİS MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ 

 

Vali Soytürk, daha sonra Yeni Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret etti. Polis Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’tan bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin eşlik etti. 947 metrekare açık alana, 402 metrekare kapalı alan sahip Çarşı Polis Merkezi Amirliği’nin Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırıldığını belirten yetkililer, “Büyük ölçüde tamamlanmıştır. 

Yapımı sona erdiğinde Şarköy ilçemizde uzun yıllar asayiş hizmeti verilecektir” ifadelerini kullandı. Vali Recep Soytürk, Şarköy ziyaretleri sırasında Eski Öğretmen Evi Arazisi’ni de ziyaret etti. Araziyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü eşlik etti.

MUHTARLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Daha sonra Şarköy Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Soytürk, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Güven, Başkan Yardımcısı Gülten Yanık tarafından karşılandı. Vali Soytürk, ardından başkanlık makamında Başkan Vekili Güven’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Şarköy Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Vali Soytürk, muhtarlarla bir süre görüştü, muhtarların talep ve beklentilerini dinledi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü eşlik etti.

KORE GAZİSİNİ ZİYARET ETTİ 

 

Vali Soytürk, ilçe ziyaretleri kapsamında Kore Gazisi Hüseyin Turhan Baykan’ı da ziyaret etti. Gazi Baykan ile yakından ilgilenen Vali Soytürk, hal ve hatırını sorarak bir süre sohbet etti. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü eşlik etti.

HASADA KATILDI 

 

İlçe ziyareti kapsamında Şarköy Cumhuriyet Mahallesi’nde hasat yapan zeytin üreticisi Hüseyin Postacı’yı da ziyaret eden Vali Soytürk, hasada katılarak, zeytinlik hakkında bilgi aldı. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Soytürk, bol ve bereketli bir hasat diledi. 

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü eşlik etti.

Vali Recep Soytürk, Şarköy Eriklice Mahallesi’nde zeytin üreticisi vatandaşlarla da bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında bir konuşma yapan Vali Soytürk, “Bugün Şarköy’e geliş amacımız zeytinle ilgili bir etkinlik yapmak. Sağ olsun Kaymakam Bey’imiz hazırlıklarını yaptı. 

‘Zeytin yağı ile ilgili neler yapabiliriz. Daha fazla para kazanılabilir hale nasıl getirebiliriz?’ konusunu bir konuşalım, sohbet edelim dedik. Ben Kilis Valisi iken Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya 5 yıl önce bize bir perspektif çizdi. Çalıştık ve 5 yıllık çok uzun bir çalışma sonucunda, şu an Kilis zeytinyağı dünyada 18 ödül almış bir hale geldi. 

Zeytinyağı çok daha fazla paraya satılabiliyor ve Kilis yağı deyince birçok firma da “evet ben Kilis yağı istiyorum” der hale geldi. Buraya gelince Şarköy’de zeytinyağı ve zeytin olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum. Bir tecrübemiz var. “Neler yapabiliriz? Ne katkı sağlayabiliriz? Hangi projeleri uygulayabiliriz?” diye düşündük. 

 

 

Sağ olsun Mücahit Hocam sabahtan beri burada tarım teşkilatıyla, çiftçilerimizle sohbet ediyor. Bunun sonucunda bir değerlendirme yaparız. Elimizden ne geliyorsa Valilik olarak, Kalkınma Ajansı olarak, Kaymakamlık olarak, Tarım Teşkilatı olarak katkı sunmak isteriz. Buradaki zeytincilik daha çok sofra üzerine, onu anladım. 

Az önce bir bahçeye de gittik. Maşallah çok güzeldi. Allah nazarlardan saklasın. Hem dünyada hem Türkiye’de zeytinde bir sıkıntı var. Bu dönemde bu kadar verimli bir bahçede olmaktan da hem mutlu oldum hem çok keyif aldım. Ben sözü fazla uzatmayacağım. Mücahit Taha Hoca’ya söz vereceğim ama asıl sizin söyleyecekleriniz bizim için önemli. 

Sizden alacağımız bilgiler önemli. Onlar üzerinden çalışmalar yapacağız ve projeler yapacağız ve onları da uygulamak istiyoruz” dedi.

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR 

Ardından konuşma yapan Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Şarköy zeytini hakkında düşüncelerini ifade etti ve değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra zeytin üreticisi vatandaşlar söz alarak sorun, talep ve beklentilerini Vali Soytürk’e ilettiler. Sonrasında Şarköy zeytinin daha iyi hale getirilmesi için istişarelerde bulunuldu. 

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü eşlik etti.

GÜÇLENDİRMESİ YAPILAN OKULU İNCELEDİ 

 

Daha sonra Eriklice Sulama Kooperatifi Zeytin Ekipmanları Satış Mağazası’nı ziyaret eden Soytürk, satış mağazasını gezdi. Vali Soytürk, yetkililerden zeytin ekipmanları ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü eşlik etti. 

Güçlendirmesi yapılan Mürefte İlkokulu’nu da ziyaret eden Vali Soytürk, okulu gezerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü eşlik etti. Mürefte İlkokulu’nun güçlendirmesi, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırıldı. Okul, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başında hizmet vermeye başladı. 

Mürzey Gıda A.Ş. Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Soytürk, fabrikayı gezdi. Vali Soytürk, Mürzey Gıda A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Koçer’den fabrika ve zeytinin yağa dönüşme süreci hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve ilçe protokolü eşlik etti.

ŞARKÖY’DE ASAYİŞ HİZMETİ VERECEK

 

Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile ziyaretlerini sürdüren Vali Soytürk, satış kooperatifini gezdi ve kooperatif ile satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Akademisyen Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve ilçe protokolü eşlik etti. 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından tadilatı yaptırılan Mürefte Jandarma Karakolu’nu da ziyaret eden Soytürk, karakolu gezdi. Tadilat çalışmaları hakkında İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin’den bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü eşlik etti. 2436 metrekare alana sahip Jandarma Karakolu’nun tadilatı sona erdiğinde Şarköy’de asayiş hizmeti verecek.

 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *