[ad_1]

 

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Üretim, istihdam ve ihracat üssü ÇOSB’de yapılan her bir kalem üretim Türkiye ekonomisini ayakta tutup, büyümesini sağlıyor” dedi. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sanayi sektörünün devler ligini belirleyen ve 1968 yılından bu yana aralıksız yapılan ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARI” 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden (ÇOSB) 19 firma yer aldı. Sonuçları değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İSO En Büyük 500-2022 listesine ÇOSB’den 17 firma, İSO İkinci 500 Büyük -2022’ye de bölgemizden 19 sanayi kuruluşunun girmesi bizim için önemli bir göstergedir. 

ÇOSB’deki firmaların devler ligindeki yerini gösteren bu veriler birçok uluslararası soruna rağmen sanayicinin çarkları döndürdüğünü gösteriyor. Hemen kuzeyimizdeki iki dost ülke Rusya ve Ukrayna’nın savaşa girmesi, dünya çapında enflasyonun kayda değer biçimde hız kazanması, büyük tedarik sorunlarına rağmen karlı sayılabilecek bir yılın geride kaldığını görüyoruz. Bu bizim için büyük bir başarıdır” dedi. 

“SESİMİZE KULAK VERİLDİ” 

 

Üretim, istihdam ve ihracat üssü ÇOSB’de yapılan her bir kalem üretimin Türkiye ekonomisini ayakta tutup, büyümesini sağladığını kaydeden Sözdinler, “Geçen yılki değerlendirmemizde fiyat istikrarı ve finansal istikrar sağlayacak yeni bir programa ihtiyaç olduğunu vurgulamıştık. 

Neyse ki sesimize kulak verildi ve böyle bir program için yavaş da olsa ilerliyoruz. İçeriye ve dışarıya güven veren yeni karar ve uygulamalar, enflasyonun düşeceği konusundaki inandırıcı gelişmelerle biz nice güzel yıllara dolu dizgin koşmak için hazır bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

LİSTEDE YER ALAN FİRMALAR 

2021’de ikinci 500’de yer almayan Farplas Otomotiv A.Ş(Farel) listeye 21’inci sıradan listeye girerken, Üniteks Tekstil ve Ticaret A.Ş ise 48’inci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl 87’nci sırada yer alan Hattat Traktör San ve Tic. A.Ş 58’inci, Argon Kimya San ve Tic. A.Ş ise 100’üncü sırada yer aldı. 

Boytek Reçine Boya ve Kimya San ve Tic. A.Ş listede 126’ncı, Hakan Plastik Boru ve Profil San ve Tic. A.Ş 199’uncu, Akplas Plastik Kalıp San ve Tic. A.Ş 206’ncı, Humanis Sağlık A.Ş 230’uncu, SCHOTT Orim Cam San ve Tic. A.Ş 277’nci, Hema Otomotiv Sistemleri A.Ş 312’nci, ELK Motor San ve Tic. A.Ş 319’uncu sırada yer aldı. 

Geçtiğimiz yıl 306’ncı sırada yer alan Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş 300’üncü, Tübaş Tekstil Ürünleri Boyama San ve Tic. A.Ş 350’nci, Pehlivanoğlu Kağıt Mamulleri ve Ambalaj San ve Tic. A.Ş 363’üncü, Bony Tekstil İşletmeleri San ve Tic. A.Ş 367’nci, Pireks Bakır Alaşımları San ve Tic. A.Ş 371’inci, Botaş Nehir Tekstil İşletmeleri A.Ş 452’nci ve Beks Çorap ve İç Giyim San ve Tic. A.Ş ise 454’üncü sırada yer aldı. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir