[ad_1]

 

Etrafı emperyalistler tarafından kuşatılarak yıkılan Osmanlı İmparatorluğu sonrası, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle temelleri 100 yıl önce atılan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde bir grup doğasever, Kırklareli Demirköy’de bazı noktalara Türk Bayrakları astı. Doğaseverler, Yol Bitti Komutanım mevkiinde de 12 metre uzunluğunda Türk Bayrağı dalgalandırdı.

Çerkezköylü bir grup doğasever, Cumhuriyetimizin 100. yılında anlamlı bir çalışmaya imza attı. 

“BAYRAKLARIMIZI DALGALANDIRDIK” 

 

Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki Yol Bitti Komutanım mevkiine Cumhuriyetimizin 100. yılında 12 metre uzunluğunda Türk Bayrağı asan grup, Kırklareli Güneşli Göller ve Sergen Çifte Kaynaklar bölgelerinde de Türk Bayrakları dalgalandırdı. Doğasever Murat Akbay, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında doğamızı Türk Bayraklarıyla donatmak istedik. 

Yol Bitti Komutanım mevkiinde de 12 metre uzunluğunda Türk Bayrağımızı dalgalandırdık. Güneşli Göller ve Sergen Çifte Kaynaklar bölgelerine de ay yıldızlı bayrağımızı asarak Cumhuriyetimizin 100. yılına iz bıraktık” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ DA BİZE YARDIMCI OLDU” 

 

Doğasever Murat Akbay, uzun zamandır Kırklareli bölgesini gezdiğini, bölgedeki doğal güzelliklerini keşfettiğini kaydederek, “Geçtiğimiz aylarda da Zindandere Şelalesi ve Cehennem Şelalesi’ne Türk Bayrakları asmıştık. Bu kez de İstanbul’un fethinde önemli rol üstlenen, Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu ve turizme kazandırılması hedeflenen Fatih Dökümhanesinin de yer aldığı Demirköy’de Yol Bitti Komutanım mevkii ile Güneşli Göller ve Sergen Çifte Kaynaklar bölgelerine Türk Bayraklarımızı astık. 

 

Halkımızın gezdiği, tarihi dokusu olan bölgelerde bayraklarımızı dalgalandırdık. Bayraklarımızı asarken vatandaşlarımız da bize yardımcı oldu, bu da bizi çok duygulandırdı. Bundan sonraki hedefimiz her gittiğimiz bölgede Türk Bayrağımızı dalgalandırmak. Belirlediğimiz 4-5 bölge daha var. 

Buralara da Cumhuriyetimizin 100. Yılında ay yıldızlı bayrağımızı asacağız” dedi. Akbay, astıkları Türk Bayraklarını, Kırklareli Demirköy Belediye eski Başkanı ve MHP Demirköy İlçe Başkanı Muhlis Yavuz’a emanet ettiklerini de sözlerine ekledi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *