[ad_1]

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan ve teknik personelin koordinasyonuyla düzenlenen hasat programı, Hıdırca Köyü Muhtarı Yücel Uslu’nun çeltik ekili arazilerinde yapıldı.

Kaymakam Ballı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara her zaman katılmak istediğini belirterek, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline, üretici Uslu ve ailesine teşekkür etti.

“ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ” 

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan da ilçede çeltik üretimi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çeltikte İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ hakkında Kaymakam Ballı’ya bilgi verdi. Doğan, “Pehlivanköy, bitkisel üretimin yoğun olarak yapıldığı, tarla bitkilerinin yaygın olarak yetiştirildiği, kapasitesine göre önemli bir üretim merkezidir. 

İlçemiz genelinde, buğday ve yağlık ayçiçeği üretiminden sonra, en fazla ekiliş alanına sahip olan çeltik; 2023 yılında 6396 dekar alanda, 108 üreticimiz tarafından ekilmiş ve Eylül ayından itibaren hasat edilmeye başlanmıştır” dedi. Hasat sonrası Muhtar Yücel Uslu tarafından katılımcılara, kendi arazilerinden üretilen çeltiklerden pirinç pilavı ikramı yapıldı. Çeltik kurutma tesisinin incelenmesinin ardından program sona erdi. 

Haber / Ebru CÜNİ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *