[ad_1]

 

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramının, tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini kaydederek, “Bir hastaneyi hedef almak ve yüzlerce masum sivili katletmek, açık ve net bir soykırım eylemidir” dedi. 

İsrail güçlerinin, Gazze’deki bir hastaneyi hedef alması ve Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı üzere saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybetmesi, uluslararası arenada büyük tepkilere neden oldu. Bu vahşete bir tepki de İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan geldi. 

“İNSANLIK SUÇU” 

Prof. Dr. Mehmet Akalın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze’de yaşananlar, artık insanlık suçu kategorisindedir. Bir hastaneyi hedef almak ve yüzlerce masum sivili katletmek, açık ve net bir soykırım eylemidir. Bu korkunç saldırıyı en ağır şekilde kınıyor ve dünya kamuoyunu, insanlığın ortak vicdanı adına harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“BU VAHŞETE SESSİZ KALINMAMALI”

Akalın, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan bu saldırının sorumluları, hesap vermeli. İsrail yönetiminin sivilleri hedef alan bu saldırıları, hiçbir şekilde meşruiyet kazanamaz. Uluslararası toplum, bu vahşete sessiz kalmamalı ve adaletin yerine gelmesini sağlamak için harekete geçmelidir. 

Dünya liderleri, uluslararası kuruluşlar ve insan hakları örgütleri, Gazze’de yaşanan insanlık dramının sona erdirilmesi için acil eyleme geçmeli. Bu bir insanlık krizidir ve hepimizin ortak geleceği için, şiddetin bir an önce son bulması ve barışın tesis edilmesi zorunludur” diyerek, uluslararası topluluğa seslendi.

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir