[ad_1]

 

Gazze’deki bir hastaneyi de hedef alan ve çoğunluğu çocuk yüzlerce vatandaşın ölümüne sebep olan İsrail’e yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de tepkiler çığ gibi büyüdü. Çerkezköylüler, önceki akşam Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, İsrail’i kınadı.

 

Çerkezköy’de yüzlerce vatandaş Filistin’e destek için meydanlara indi. Perşembe günü yatsı namazının ardından Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, AK Parti Çerkezköy ilçe Başkanı Salih Azbay, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Fatih Berber, Yeniden Refah İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“ACILARINI PAYLAŞIYORUZ”

 

 

Sivil toplum kuruluşlarının ortak olarak yayımladığı kınama metnini Abdullah Olgun okudu. Olgun, Filistin halkının acılarını paylaştıklarını vurgulayarak, “17 Ekim 2023 günü Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan ve halen devam eden vahşice saldırılarını tüm Çerkezköy halkı ve STK’ları olarak lanetliyoruz. Söz konusu saldırılar sonucunda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını derinden yaşıyoruz, hissediyoruz, acıları bizim acımızdır, acılarını paylaşıyoruz” dedi

 

“GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR”

 

 

Gazze’de insanlık dramının yaşandığını kaydeden Abdullah Olgun, yaşanılanların uluslararası hukuk ilkelerinin açık olarak ihlal edildiğini söyledi. Olgun, “Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. 

Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. Kudüs bize Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Yavuz Sultan Selim Han Hazretlerinin yadigârıdır. Fahri kâinat efendimizin ilk kıblesi, İslam’ın kutsalıdır. 

 

 

İşte Kudüs bizim için budur, işte Mescid-i Aksa’ya bakışımız aynısıyla böyledir. 400 yılı aşan bir süre hâkimiyetimiz altında adalet, hakkaniyet, şefkat, hoşgörü ve huzurla yönetilen, Harem-i Şerifimizin kalpgahıdır Kudüs. Gazze ağlıyor, samimi Müslümanlar feryat figan ediyor. 

Harem-i Şerif’in içinde yer alan Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Kubbetü’s Sahra bu nedenle mahzun, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir” diye konuştu.

 

“KUDÜS İSRAİL’İN DEMEKLE İSRAİL’İN OLMAYACAKTIR”

 

 

 

Kudüs’ün İslam’ın olduğunu bir kez daha vurgulayan Olgun, “Kudüs İslam’dır ve İslam’ın derin izlerini taşımaktadır. Kudüs mukaddesatımızın namus kilididir. Gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez, İsrail’in demekle de İsrail’in olmayacaktır. 

1948 yılından bu yana adete işgal projelerini tek tek gerçekleştirmek için yapmadıkları zulüm kalmamıştır. Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam’dır, buraların dağı İslam’dır, taşı İslam’dır, kuşu İslam’dır, kurdu İslam’dır, havası İslam’dır, toprağı İslam’dır ve koruyucusu Allah’tır. 

Ayrıca bizlerde Yüce Türk Milleti olarak; her zaman beklenen vefalı Türk askerinin Kudüs’e Gazze’ye Barış Gücü olarak gönderilmesini canı gönülden istiyoruz, destekliyoruz ve bir an evvel gerçekleşmesini bekliyoruz. 

Bu bağlamda, tüm Türkiye ve Çerkezköy halkı ve STK’ları platformu olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Allah-u Teâla dan kardeşlerimize yardım niyaz ediyoruz” dedi.

 

İSRAİL’İN BAYRAĞI ATEŞE VERİLDİ

 

 

Açıklamanın ardından Aşr-ı şerif duası okundu ve Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Filistinlilere dualar okudu. Tekbir getiren vatandaşlar, `Hamas’a selam direnişe devam`, `Kahrolsun İsrail’, ‘Mescit-i Aksa onurumuzdur’, sloganları atıldı. Mitinginin sonunda meydanda yere koydukları Amerika Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun resmi ve İsrail bayrağını yaktılar. Mitingin bitmesinin ardından bazı vatandaşların araçları ile kornalı uzun araç konvoy yapması ise tepki topladı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ  
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *