[ad_1]

 

Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, muhtarların bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini ve halkla  devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla saat 11.00’da Çerkezköy’deki mahalle muhtarlarını makamında ağırlayan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, hizmetlerinden dolayı muhtarlara teşekkür belgesi verdi. 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Saat 11.30’da da Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mustafa Alpaydın, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Belediye Başkan  Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Salih Azbay, MHP İlçe Başkanı Fatih Berber, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Veysel Karakoç, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kamu kurum  ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

 

“HALKIMIZLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR”

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün’ün muhtarlarla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. 

 

 

Törende konuşan Tahsin Akgün, demokrasi zincirini oluşturan muhtarlık teşkilatının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir” dedi. 

MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlığın, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetinde olduğunu dile getiren Akgün, “Hem milleti hem devleti temsil etmek için önemli bir görevi yürüten başta Çerkezköy’ümüzün değerli muhtarları olmak üzere tüm muhtarların gününü kutluyorum” diye konuştu. 

Tahsin Akgün, günlerdir dünyanın gözü önünde Filistin topraklarında yaşanan İsrail zulmüne de tepki göstererek İsrail’i kınadı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *