[ad_1]

 

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi kapsamında; Kırklareli Pehlivanköy’de ilk defa 2023 yılında uygulanan Ergene Ovasında Salkımlı İnciler Projesi ile Pehlivanköy’de uzun yıllardır üretimi yapılan çeltik üretiminin, 255 dekarlık alanında iyi tarım uygulamalarına geçildi.

Bu kapsamda; Pehlivanköy Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Doğan ve teknik personel eşliğinde, İyi Tarım Uygulamaları için görevli sertifikasyon kuruluşu ile birlikte, projede yer alan çeltik sahalarının denetimi yapılarak, numuneler alındı. 

Bu numuneler, analiz yapılmak üzere sertifikasyon kuruluşu tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yetkilendirilen akredite laboratuvarlara gönderildi. 

“YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer “Çevre, insan ve havyan sağlığına zarar vermeyen; doğal kaynakları koruyan, tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ilkelerine uygun, gıda güvenliğini sağlayarak ve bölgedeki diğer çeltik üreticilerine örnek teşkil ederek iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir” dedi. 

KAYIT DIŞI ÜRETİM KAYIT ALTINA ALINACAK

 

Bu projenin 2024 yılında da uygulanmasına devam edileceğini, proje sonuçları kamuoyuyla ve diğer üreticilerle paylaşılarak projenin başarısının görünür hale geleceğini ve yaygınlaşmasına katkıda bulunulacağını dile  getiren yetkililer, “İyi Tarım Uygulamaları ile yapılacak tarımsal üretim ile kayıt dışı üretimin kayıt altına alınması sağlanarak, hem bölge insanlarımıza sağlıklı gıda temin etmiş hem de gelecek kuşaklara sağlıklı ve yeterli gıda üretebilecekleri, toprak ve su gibi doğal kaynaklar bırakılmış olunacak” dedi. 

Haber / İrem BANÇO
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *