[ad_1]

 

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyonu olan Milli Kadın Voleybol Takımı’na Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesini önerdi. 

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na Madalya ve Nişanlar Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sundu.

“UYGUN BİR YOL” 

Milli Kadın Voleybol Takımı’mızın Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen büyük başarılarıyla ülkemizi gururlandırdığını ve uluslararası arenada başarıyı simgelediğini kaydeden Milletvekili Özkan, “Bu başarı, sporun sadece fiziksel bir aktivite olmasının ötesinde bir ulusun birliğini ve gücünü temsil edebileceğini göstermiştir. Takım üyeleri, özverili çalışmaları, azimleri ve birlikte çalışma yetenekleriyle mükemmel bir örnek teşkil etmektedirler. 

Bu nedenle, Milli Kadın Voleybol Takımı üyelerine Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi büyük bir anlam taşımaktadır. Uluslararası şampiyonalarda başarı elde eden tüm milli sporcular, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş ve başarılarıyla gururlandırmıştır. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, bu başarıların takdir edilmesi ve uluslararası arenada elde edilen zaferlerin vurgulanması için uygun bir yoldur. Bu kanun teklifi, bu sporculara layık görülen bir ödülün yasal altyapısını oluşturacaktır” ifadelerini kullandı. 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *