[ad_1]

Gece Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Çerkezköylüler, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısını protesto etti.  Siyasi parti il ve ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptıkları açıklamalarla İsrail’in Gazze’deki hastaneye yaptığı insanlık dışı saldırıya tepki gösterdi. 

 

KUDÜS, GAZZE HÜR OLMADIĞI SÜRECE HİÇBİR MÜSLÜMAN HÜR DEĞİLDİR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, “İsrail’in hastaneye yaptığı vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kudüs, Gazze hür olmadığı sürece hiçbir Müslüman hür değildir. İnşallah er ya da geç attıkları bombaların kendilerine döneceğine inanıyorum. Allah’ın gazabı İsrail’in üzerine olsun” dedi. 

 

 

 

 

“BUGÜN BİRLEŞMEYECEKSEK NE ZAMAN BİRLEŞECEĞİZ?”

 

Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan da Müslümanların yaşananlar karşısında tepkisizliğine dikkat çekerek, “Müslümanların tepki vermemesi, şu anda burada yüzlerin, binlerin olmaması her zaman olduğu gibi yine Müslümanların ayıbı. Bizler eğer sağlam durabilseydik, şu anda orada İsrail bu zulmü yapamazdı. Hiçbir zaman bir araya gelemedik, ne yazık ki gelemiyoruz. Bu vebal aslında hepimizin. Bir avuç İsrail bu zulmü yapıyorsa hepimizin utanması lazım. Bugün birleşmeyeceksek, bugün sesimizi çıkarmayacaksak, bugün feryat etmeyeceksek ne zaman edeceğiz? Filistin’de insanlar kurşun, mermi, bombaların hedefi olurken, el kadar masumlar ölürken, biz nasıl yataklarımızda yatacağız? Bizim birlik olmamız lazım. Bu mücadeleyi dünyanın her yerinde Müslümanlar vermezse, yarın bu olay bizim başımızda. Dualarımız Filistin’le. Kahrolsun İsrail, kahrolsun Siyonizm. Bu zulmün durması lazım” diye konuştu. 

 

“KINAMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber de “Bizim devletimiz güçlüdür. Basiretsiz değildir. Günü geldiği zaman, vakit tamam olduğu zaman Gazze’yi, Filistin’i, Mescid-i Aksa’yı gidip kurtaracak, özgürleştirecek olan ülke bizim ülkemizdir, bizim devletimizdir. Buna güvenimiz tamdır. Kınamıyoruz, domuz sürüleri kınanmaz. Domuzlar kendi yaşadıkları tarlaları talan ederler. Yemekten çok israf ederler. Kınama dönemi bitmiştir. İnşallah Filistin’de yaşanan bu katliamın dünya arenasında hesabını soracağız. O gün yakındır. Bugün burada toplanan az gibi görünen cesur yüreklere teşekkür ederim. Allah birliğimizi daim etsin” dedi. 

 

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, “Filistin meselesi sadece Filistin’i bağlayan bir mesele değil. Biz burada ‘bir haksızlığın önüne geçemiyorsanız dile getirin’ amacıyla buradayız ama Filistin meselesi sadece Filistin’i bağlayan bir mesele değil. Filistin meselesi Siyonistlerin büyük Ortadoğu projesinin şu anda fiili olarak işleve alındığı belki de öncesinde İran’ı sonrasında Türkiye’yi kapsayacak bir mesele. Biz bugün Filistin’de İsrail’e karşı durmazsak yarın öbür gün aynı olaylar bizim ülkemizde de cereyan edebilir. İsrail bugün 6 milyon oluşundan, kendi teknolojisinden de cesaret almıyor. İsrail ne yazık ki 60’ı geçen Müslüman ülkenin yöneticilerinin kafalarını kuma gömmesinden cesaret alıyor. Gün gelecek İsrailoğulları ve onların iş birlikçileri arkasına sığınacak taş dahi bulamayacaklar” dedi. 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir