[ad_1]

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Vişne Bahçesi isimli tiyatro oyunu 19 Ekim Perşembe günü saat 19.30’da ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. 

ÇERKEZKÖY’DE İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Bora Severcan’ın yönettiği oyunda Erhan Yazıcıoğlu, Güler Karaman, Volkan Severcan, Özdemir Çiftçioğlu, Emin And, Şebnem Özinal, Sefa Zengin, Bora Severcan, Çağıl Aydıner, Yiğit Yapıcı, Gülçin Gülrek, Ümit İlban, Deniz Bice, Murat Değirmenci ve Hacı Ali Açıkgöz rol alıyor. Anton Çehov’un yazdığı ve Tiyatro Sahnekarlar tarafından sahneye konulan oyunda Erhan Yazıcıoğlu’nun oynadığı Firs rolünün kostümleri ünlü moda tasarımcısı Levon Kordonciyan imzasını taşıyor. 

Yapımcılığını Kerem Gök Sanart’ın üstlendiği oyunun müziği Murat t Kodaklı, dekor tasarımı Meltem Severcan, kostümleri Melis Yavuz, makyaj Derya Ergül, ışık tasarım Yüksel Aymaz, kareografi Gilles Kanert, ses tasarım Jan Penidar’e ait. Oyunun yardımcı yönetmenliğini ise Göksu Türkdönmez üstleniyor. 

“ARİSTOKRAT BİR AİLENİN DOKUNAKLI PORTRESİ”

Aristokrat bir ailenin 19’uncu yüzyılın ortalarında beş yıllık Fransa macerasından sonra köklerine dönerek birbirleriyle yüzleşmesini, ekonomik ve toplumsal dönüşümünü konu alan Vişne Bahçesi, aristokrat bir ailenin dokunaklı portresidir. İçinde büyük bir vişne bahçesinin bulunduğu aile çiftliğinin borçlar nedeniyle satılması söz konusudur. 

Yeni düzen karşısında kararlı davranamayan aile, mülkünü elinde tutmaktan acizdir. Çiftlik sahiplerinin çocukluk anılarıyla birlikte, vişne bahçeleri de geçmişte kalmıştır. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *