[ad_1]

 

Hastalık, yaralanma ve kısırlaştırma gibi durumlar sonucu Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde misafir edilen can dostlar, muayene, tedavi ve kısırlaştırılmalarının ardından sahiplendirilmeyi bekliyor.

“FARKLI IRK VE TÜRDE SOKAK HAYVANI BULUNUYOR”

Belediyeden yapılan açıklamada, “7 gün 24 saat görev yapan Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nden hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, alanında uzman personeller eşliğinde kendileri için en iyi yol arkadaşı olabilecek can dostları görüp, gerekli işlemlerin ardından sahiplenebiliyor. ‘Satın alma, sahiplen’ anlayışıyla son 5 yılda 578 hayvan sahiplendirildi. Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde çok sayıda farklı ırk ve türde sokak hayvanı bulunuyor” dedi. 

“GENELDE IRK SEÇİMLERİ OLDU” 

 

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi personeli İlknur Kurşun, hayvan sahiplenmek için Geçici Hayvan Bakım Evi’ne gelen vatandaşlara her türlü konuda destek olduklarını kaydederek, “Özellikle pandemiden sonra sokağa bırakılan kedilerimizin ve köpeklerimizin sayısı arttı. Pandemi sürecinde herkes kedi ve köpek sahiplenmeye gitti, genelde ırk seçimleri oldu. 

Şu anda bu kedi ve köpeklerimiz de bakılamayıp barınağımıza gelen diğer sokak hayvanlarımızla birlikte yaşıyor. Artık ırk, cins olarak ayırt etmiyoruz, hepsi yol arkadaşlığını dışarıda da sağlamaya başladılar” ifadelerini kullandı.  Kurşun, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılan patili dostların, 1. basamak sağlık kuruluşu gibi hizmet veren Geçici Hayvan Bakım Evi’ndeki tedavilerinin ardından bulundukları doğal ortamlarına bırakıldığını da sözlerine ekledi. 

Haber / Ebru CÜNİ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *