[ad_1]

Pazartesi günü saat 18.00’de Konya Selçuk Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Utku Pelit, Troy Chisseel Franklin, Marvin Jefferson, İsmet Avşar, İbrahim Ahmet Pınarer, Alperen Demir, Serkan Özver, Harun Can Doğan, Şahin Ekmen, Cem Han, Kemal Can Aktuna kadrosu ile çıkarken, Konyaspor ise Myles Anthony Mack, Batuhan Acar. İsmail Gülmez, Abdullah Cem Koçal, Merthan Mutlu, Adem Bayrak, Mert Çevik, Marlon Jashaun Johnson, Ömer Yavaş, Uğur Can Aksoy, Said Emre Yosmanoğlu, Murat Atar kadrosu ile çıktı. 

İLK YARIYI KONYASPOR ÖNDE KAPATTI

Karşılaşmanın ilk çeyreğini Konyaspor 37-27 önde kapatırken, ikinci çeyrekte ise iki takımda skor üretmekte zorlandı. İkinci çeyrekte Konyaspor 16 sayı üretirken, Kapaklıspor 14 sayı üretti. Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor’un 53-41 üstünlüğü ile sona erdi. 

2 OYUNCU DİSKALİFİYE EDİLDİ

 

Üçüncü çeyrekte Konyaspor aradaki farkı bir ara 20 sayıya kadar çıkarırken, Konyaspor’un bulduğu dış atışlara karşılık veren Kapaklıspor, aradaki farkın açılmasını önledi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreği de Konyaspor’un 84-74 üstünlüğü ile sona erdi. Son çeyreğe Myles Mack ve Mert Çevik’in üçlükleriyle başlayan Konyaspor, aradaki farkı açıldı. 

Ancak bitime 8 dakika kala Kapaklıspor Koçu Kadir Serdar’a teknik faul verildi. Merthan Mutlu ile Troy Franklin JR arasında sözlü ve fiziki kavga çıktı. Olayların ardından Merthan Mutlu ve Troy Franklin JR diskalifiye edildi. Konyaspor Basketbol karşılaşmayı 115-102 kazandı. 

Kapaklıspor’da  26 dakika sahada kalan Troy Franklin 30 sayı (7/14 üçlük), 11 asist, 5 top çalma, 6 top kaybı, Marvin Jefferson 10 sayı, 6 ribaund, Şahin Ekmen 18 sayı, 3asist, Kemal Can Aktuna 12 sayı, 4 asist ile oynarken, Konyaspor’da Myles Mack 33 sayı, 11 asist, 9 ribaunt, Marlon Johnson 17 sayı, 2 asist, 5 ribaunt, Merthan Mutlu 19 sayı, 5 asist, 2 ribaunt, Mert Çevik 16 sayı, 3 asist, 4 ribaunt, Uğur Can Aksoy 10 sayı, 3 ribauntla öne çıktı. 

TEPKİ GÖSTERDİ 

Karşılaşmanın ardından hakem kararlarına tepki gösteren Kapaklıspor Başkanı Cengiz Vural, “ Rakibimiz karşısında iyi bir oyun ortaya koymamıza rağmen hakem kararlarına yenik düştük. Konyaspor taraftarının da yönetiminin de terbiyesizliğini unutmadık. Kurt yediği ayazı unutmaz. Serüven devam ediyor. Önümüzdeki maçlarda bu yenilgiyi telafi edeceğiz” dedi. 

“HEDEFİMİZ BİR GALİBİYET SERİSİ OLUŞTURMAK”

 

Maç sonrası açıklama yapan Konya Basketbol Başantrenörü Emrah Benli, “Mersin ve Iğdır mağlubiyetlerinin ardından bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Savunmada çalıştığımız işlerin çoğunu yapmamıza rağmen çok sayıya izin verdik. Takımın gösterdiği mücadeleden genel anlamda memnunum. 

Kapaklıspor etkili hücum eden bir takım. Aldığımız önlemler ve sergilediğimiz gayretle önemli bir galibiyet elde ettik. Oyuncularımın hepsine gösterdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzdeki iki maça odaklanmış durumdayız. Hedefimiz bir galibiyet serisi oluşturmak” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *