[ad_1]

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Atatürk Mahallesi 2017 ada 17 parsel numaralı taşınmaza ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve plan açıklama raporunun onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna yönelik İmar Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi. 

Toplantı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan Pınarca Mahallesi 144 ada 12 parsel ve 186 ada 12 parsellerin cephesi olan isimsiz yollara isim verilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesiyle devam etti. Söz konusu sokaklara 2521 ve 2522 sokak isimlerinin verilmesine yönelik komisyon raporu mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Asma Katların iptal edilmesi sebebi ile 12 metre ve üzeri yol genişliğine cepheli parsellerde imar plan değişikliği yapılarak, 4 kat olan parsellerin 5 kat olarak belirlenmesi konusuyla ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik İmar Komisyonu raporunun mecliste oy birliği ile kabuk edilmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesine geçildi. 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi 2024 Yılı Performans Programı konusuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı kararın mecliste de oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi 2024 Mali Yılı ve İzleyen iki yıla ait Gelir-Gider Bütçesi konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar da mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

KIBRIS GEZİSİ DÜZENLENECEK

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün aktarma konulu yazısıyla ilgili komisyon raporunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonunun Kıbrıs gezisi ile ilgili raporu da görüşüldü. Kapaklı’da yaşayan gaziler ve eşlerine yönelik 24 Ekim – 27 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs gezisi düzenlenmesi, geziye belediyeyi temsilen Kültür İşleri Müdürlüğü personeli Hamdi Atay’ın katılması, komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 

MÜFTÜLÜĞE TAHSİSİ KABUL EDİLDİ

Toplantı, Kapaklı İlçe Müftülüğü’nün yazısı ile mülkiyeti belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi Tekcan Sokak’taki taşınmazın cami ve Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere İlçe Müftülüğüne tahsisiyle ilgili komisyon raporunun görüşülmesiyle devam etti. 

1.767,38 metrekare taşınmazın cami ve Kur’an kursu olarak kullanılmak üzere İlçe Müftülüğü’ne 20 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi ve protokolü imzalamaya Kapaklı Belediye Başkanına yetki verilmesine yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliği ile kabul edildi. 

TARİFE KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

2023 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan Kapaklı Belediyesi 6. Sınıf öğrencisi Berrin Oruç’a ödül verilmesinin uygun olduğu ve verilecek ödülü belirlemek üzere belediye başkanına yetki verilmesi yönündeki komisyon raporunun oy bieliği ile kabul edilmesinin ardından Tarife Komisyonu’nun raporu görüşüldü. 

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 2024 Yılı Ücret Tarifesi konulu yazısı ile ilgili 2024 Mali Yılında uygulanacak olan ücret tarifelerinin Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlandığı şekliyle uygun olduğu yönünde komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *