[ad_1]

Başkan Helvacıoğlu, CHP’li komisyon üyelerinin komisyonda olumsuz oy kullandığını ifade ederek, “Biz istedik diye mi yine hayır diyorsunuz? Anlamadım. Kendinize kılıf aramayın. 100. yıldan mı rahatsızsınız?” dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapılan toplantı CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erhan Engin izinli sayıldı.

 

İLAVE GÜNDEM MADDELERİ EKLENDİ

 

Toplantıda ilk olarak; Cumhuriyet Meydanı isminin 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmesi ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi, atıklar ile ilgili olarak firmaların depolama sahalarından çıkacak sızıntı sularının Keşan Belediyesi’ne ait atık su arıtma tesisine kabul edilerek bertaraf edilmesine ilişkin protokol düzenlenmesi için yetki verilmesi, müdürlükler arası ödenek aktarımı, Keşan Gıda OSB ile ilgili sermaye aktarımı ve CHP’li Meclis Üyesi Alaattin Öztürk’ün ticaret merkezi konulu önergesi gündeme ilave edildi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

 

Toplantıda ilk olarak, mülkiyeti belediyeye ait olan 1596 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın Devlet İhale Kanunu’na göre ihale usulü satılması yetkisinin Belediye Encümenine verilmesi maddesi görüşüldü. Yapılan oylamada madde oy çokluğu ile reddedildi.

HİBE KABULÜ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı, İller Bankası A.Ş. tarafından tahsis edilen, ‘Erikli Sahili İçmesuyu Terfi ve Şehir şebeke Hattı Yapım İşi Kapsamında Bozulan Yolların Tamiratının Yapılması ve Yalı Caddesinin Yeniden Düzenlenmesi İşi’ için düzenlenen 5 No.lu hak edişin 2 milyon TL’lik kısmının hibe olarak kabulü görüşüldü.  Yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

 

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ

 

Toplantıda; S.S.25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S.99 No.lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve S.S.129 No.lu Paşayiğit Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifelerine zam talebi ile ilgili komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. 

Ayrı ayrı yapılan oylamalarda, komisyon raporu doğrultusunda; S.S.25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ücret tarifesi sivil 10 TL’den 14 TL, öğrenci 7,5 TL’den 9 TL, S.S.99 No.lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ücret tarifesi sivil 10 TL’den 14 TL, öğrenci 7,5 TL’den 9 TL, S.S.129 No.lu Paşayiğit Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ücret tarifesi sivil 17 TL’den 22 TL, öğrenci 12 TL’den 15 TL olarak oy birliği ile güncellendi.

 

TİCARET ALANI OLARAK BELİRLENDİ

 

 

Daha sonra görüşülen İspat Cami Mahallesi Trafik Sokak’ın içkili yerler bölgesine alınması talebi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile reddedilirken, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin park olan fonksiyonunun sosyal tesis olarak değiştirilmesi amaçlı plan değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 

Toplantının devamında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda; İspat Cami Mahallesi, Beğendik Caddesi’nde zemin katlarda bulunan mevcut iş yerlerinin teşekkül kabul edilerek, oy birliği ile yol boyu ticaret alanı olarak belirlendi. İzzetiye Mahallesi 111 ada, 41 numaralı parsel ile İzzetiye Mahallesi, 121 ada, 33 numaralı parselin plan değişikliği talebi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

“ANLAM VEREMEDİM”

 

Toplantı; Cumhuriyet Meydanı’nın isminin ‘100. Yıl Cumhuriyet Meydanı’ olarak değiştirilmesi konulu maddenin görüşülmesiyle sürdü. Maddeyle ilgili söz alan Başkan Helvacıoğlu, komisyonda görüşülen bahse konu maddede, CHP’li komisyon üyelerinin olumsuz oy kullandığını ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını 1 hafta içerisinde 100 etkinlik ile kutlayacağız.

Her kurum bir etkinlik yapacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlayacağız. Nasıl 100. Yıl Pasajı ismi konmuş, Edirne Belediyesi de 100. Yıl ismini kullandı. Biz de var olanın üzerine güçlendirmek için 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı adını koyma fikrini ortaya koyduk. Komisyonumuz kabul etmiş. 

Ancak Cumhuriyet Halk Partililerin 100. yılı istememesini anlamadım. Buna gerek yoktu. Adres değişikliği olacakmış. Meydanlarda adres değişmez. Meydana posta göndermiyoruz ki. Bir anlam ifade ediyor,  tarihi bir iş yapalım dedik. Böyle bir şey olmamalıydı. Kabul edenlere teşekkür ediyorum. Kabul etmeyenlerin fikirlerine saygı duyuyorum” dedi.

 

“GURUR DUYUN”

 

Grup sözcülerinin görüş bildirmesinin ardından yeniden söz alan Helvacıoğlu, “Biz istedik diye mi yine hayır diyorsunuz? Anlamadım. Cumhuriyetin kimin daha çok sevdiğini halkımız bilsin. Kendinize kılıf aramayın. Buna neden ‘Evet’ demediniz? ‘Cumhuriyeti biz kurduk’ diyemezsiniz. Biz sanki başka bir ülkeden geldik. 

Cumhuriyeti sen kurmadın. Cumhuriyeti Ulu Önder Atatürk kurdu. Hayır demek için her şeyi yapıyorsunuz. Hayırlara Atatürk’ü bile kullanıyorsunuz. Eski Gelibolu Caddesi’ni Uğur Mumcu yapmışsınız. 6 ay boyunca getireceğim. 100. yıldan mı rahatsızsınız? Gurur duyun” ifadelerini kullandı. Oylamada 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için komisyon kararı reddedildi.

 

Haber / Ebru CÜNİ 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir