[ad_1]

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binası’nda, Edirne Halk Bankası Müdürü Yavuz Kotan tarafından verilen Finansal Okur Yazarlık Eğitimi’nde; ‘Bankacılık İş ve İşlemleri, Finansa Giriş, Finans Yönetimi, Bütçe, Aile Bütçesi, Tasarruf, Hesap ve Kredi Kartı, Mevduat Hesabı, Bireysel Emeklilik, Yatırım, Finansal Müzakere’ alt konularında sunum yapıldı. Gerçekleşen eğitime; Kadın kooperatifi üyesi girişimci kadınlar, SODAM kursiyerleri, Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar ve Sosyal Ekonomik Destek hizmetinden faydalanan aileler katıldı.

“KİŞİNİN SAHİP OLABİLECEĞİ EN DEĞERLİ HAZİNESİ” 

Eğitim öncesi konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Aile kurumu, yapısı ve işlevleri bakımından alternatifi olmayan bir kurumdur. Sağlıklı bir ailesi yapısı, bir insanın hayatta sahip olabileceği en değerli hazinesidir. Aile bireylerinin birbirlerine sağlayacakları manevi güçler, olumlu değerler ve birliktelik duygusu, kişinin kendisinin ve ailesinin hayatta güçlü hissetmesini sağlayacak temel yapı taşıdır. 

Bu temel yapı taşlarının oluşumunda “Aile Eğitimleri” önemli bir yer tutmaktadır. Bakanlığımız tarafından ‘Eğitim ailede başlar’ ilkesinden hareketle hazırlanan ve uygulanan Aile Eğitim Programları ile siz değerli girişimci kadınlarımızın, annelerimizin ve anne adaylarının karşılaştıkları sorunları en aza indirmemiz amaçlanmaktadır” dedi. 

MERAK ETTİKLERİNİ SORDULAR 

 

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Edirne’de; kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel kuruluşların iş birliği ile aileye yönelik çeşitli eğitim programları uygulamaya devam ettiklerini kaydeden Özbaş, “Bugün burada Finansal Okur Yazarlık kapsamında Edirne Halk Bankası Müdürü Yavuz Kotan tarafından eğitim gerçekleştirilecek. 

Girişimci kadınlarımızın ve aile ekonomisine her zaman destek sağlayan siz değerli katılımcılarımızın Bankacılık ve Finans anlamında karşılaştığı sorunlara cevap bulacağız, katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Eğitim, soru – cevap kısmının ardından sona erdi. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *