[ad_1]

“Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Teknik Destek Projesi” kapsamında 1-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Fransa-İsviçre Teknik Gezi Programı”na katılan Trakya’daki oda başkanları, Fransa’daki temaslarının ardından İsviçre’de de çeşitli temaslarda bulundu.

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Edirne TSO Başkanı Hilmi Sezai Irmak, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, Babaeski TSO Başkanı Sebahattin Öner, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Keşan TSO Başkanı İsmail Taşçı, Uzunköprü TSO Başkanı İsmail Akalın, Malkara TSO Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Proje Yöneticisi Kamil Taşçı, Bakanlık ve Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanlarının yer aldığı heyet, Fransa’da Paris Bölge Enstitüsü, Fransa Sanayi ve İş İnsanları Derneği, Paris Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederken, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Yunus Demirer’le  de bir araya geldi. 

İSVİÇRE’DE DE ZİYARET VE TEMASLARDA BULUNDULAR

 

Heyet, Fransa’da Lyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yves Chavent’i de ziyaret etti. Odalar arası çalışmaların değerlendirildiği görüşmede, geliştirilebilir ve uyarlanabilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerin oldukça faydalı geçtiğini ifade eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, yürütülecek çalışmaların her iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Fransa’nın ardından İsviçre’de de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan’ı ziyaret ederken, ziyarette iki ülke arasındaki ortak proje fırsatları, karşılıklı ticaret, verimlilik ve süreç iyileştirme üzerine istişareler yapıldı. 

“YARDIMA HAZIRIZ”

 

Hedeflerinin İsviçre ile yakınlaşmak ve yeni iş birlikleri kurmak olduğunu ifade eden Trakya’daki oda  başkanları, “Amacımız bölgemizin ekonomisini canlandırmak için gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında girişimlerde bulunmak. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 

Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlemeye hazırız” derken, Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan ise İsviçre ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve artması yönünde yaptıkları çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Karşılaşılabilecek her türlü problemlerin çözümü konusunda yardıma hazırız” dedi. Heyet, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ni (CERN) de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir