[ad_1]

Tekirdağ’da Ağustos 2012 – Mart 2015 tarihleri arasında vali olarak görev yapan, vatandaşa sıcak ve samimi yaklaşımı ile halkın sevgisini kazanan ‘Ezber Bozan Vali’ olarak Tekirdağ halkının gönlünde yer edinen Ali Yerlikaya, Gaziantep ve İstanbul Valiliği görevlerinin ardından Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 

TÜRK MİLLETİNİN SEVGİSİNİ KAZANDI

 

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanması Tekirdağ ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılanırken, göreve başladığı günden bu yana teröristler, uyuşturucu tacirleri ve insan kaçakçıları başta olmak üzere suç örgütlerine göz açtırmayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ay gibi kısa bir sürede de Türk milletinin sevgisini ve takdirini kazandı.  

VALİ SOYTÜRK DE, EZBER BOZUYOR

 

Ali Yerlikaya’nın Tekirdağ’da görev yapmasının ardından 8 yıl sonra Tekirdağ’da ezber bozan bir vali daha göreve başladı. Kilis Valiliği görevini yürütürken, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Tekirdağ Valiliği’ne atanan ve Ağustos ayında yeni görevine başlayan Recep Soytürk, ilk olarak Tekirdağ’ın eğitim sorununa el attı. 

 

 

Bir yandan kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunanları ağırlarken, bir yandan iade-i ziyaretlerde bulunan, bir yandan da kurum yöneticileriyle toplantılar yapan Vali Soytürk, mesaisinin büyük bir çoğunluğunu ise vatandaşlara ayırıyor. Tekirdağ’ın ilçelerini ziyaret ederek sık sık vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelen Vali Soytürk, vatandaşa ve esnafa sıcak ve samimi yaklaşımı ile takdir topluyor. 

 

 

Ali Yerlikaya’nın ardından Recep Soytürk’ün davranışları; Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli’de vali olarak görev yapan, kişiliği, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anılan merhum Recep Yazıcıoğlu’nu akıllara getiriyor. 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir