[ad_1]

Eğitimi için geldiği kentte bir süre öğrenci yurdunda kalan Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. sınıf ikinci öğretim öğrencisi Taştan, 3 yıl önce sahipsiz ve yaralı halde bulduğu kedi ve köpeklerin bakımlarını yapabilmek için ev kiralamaya karar verdi.

ZAMANININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ CAN DOSTLARA AYIRIYOR

Ailesinin yardımı ile Doğu Mahallesi’nde müstakil bir ev kiralayan Taştan, evinin kapısını sahipsiz hayvanlara açtı. Öğrenim kredisi ile bakıma muhtaç sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılayan Taştan, zamanının büyük bir bölümünü sahipsiz hayvanlara ayırıyor.

“SAYISIZ CANA UMUT OLDUK”

 

Hayvan sevgisinin her geçen gün arttığını anlatan Taştan, 2018 yılında üniversite eğitimi için geldiği Kırklareli’nde de sahipsiz hayvanları beslemeye başladığını belirtti. Ailesinin maddi desteği ile 3 yıl önce müstakil bir ev kiraladığını dile getiren Taştan, “Aslında yurtta yemeğimiz hazır, geliyoruz temizliğimiz yapılmış bir vaziyette rahatlık varken ben sırf bu canlılar için bir maceraya atıldım. 

Burada sayısız cana umut olduk. O yüzden çok mutluyum” diye konuştu. Şafak vakti uyandığını ve evinin bahçesindeki hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra oturduğu evin çevresindeki sahipsiz hayvanları beslediğini kaydeden Taştan, günün diğer kalan bölümünde ise özellikle kimsenin gitmediği dezavantajlı bölgelerde bulunan hayvanları beslediğini anlattı. 

Ardından evine dönerek bahçesindeki köpekler ile evin içerisindeki kedilerin bakımlarını yaptığını aktaran Taştan, “Akşamüstü olduğunda kampüse geçiyorum, orada da bir sürü baktığım ve kurtardığımız canlılar var. Mama götürüyorum, mama olmadığı zaman emek harcayıp 1-2 saat kampüsün yemekhanesindeki yemekleri topluyorum gönüllü olarak. Onlarla bütün kampüsü besliyorum ardından dersime gidiyorum” ifadelerini kullandı.

AA
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *