[ad_1]

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Trakya’daki oda başkanları “Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Teknik Destek Projesi” kapsamında 1-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Fransa-İsviçre Teknik Gezi Programı”na katıldı. Fransa’da çeşitli ziyaretlerde bulunan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Yunus Demirer’le de bir araya geldi. 
 

Fransa’da başlayan gezi kapsamında ilk olarak Avrupa’nın En Büyük Kentsel Planlama ve Çevre Ajansı olan Paris Bölge Enstitüsü’nü ziyaret eden heyet, Paris’te bulunan L’Institut Paris Region’da kurum yetkilileri Vincent Gollain ve Nicolas Bauquet ile bir araya gelerek, kalkınma, inovasyon ve sürdürülebilir yatırım konularındaki çalışmaları hakkında kendilerinden bilgiler aldı. 

Ziyarette “Paris Bölgesinde Endüstriyel ve İnovasyon Politikaları” ve “Temiz Teknolojiler ve Hidrojen Teknolojileri, Endüstriyel Gelişim” konularında uzmanlar tarafından sunum da yapıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ORTAK PROJE FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ
 

 

Trakya’daki oda başkanlarının yer aldığı heyet, Trakya’nın Verimli Kobileri Projesi kapsamında Fransa Sanayi ve İş İnsanları Derneği’ni de ziyaret etti. Ziyaret kapsamında dernek yetkilileri ile iki ülke arasındaki ortak proje fırsatları, karşılıklı ticaret, verimlilik ve süreç iyileştirmeleri üzerine görüşmelerde bulunurken, ‘Endüstride İnovasyon ve Rekabetçilik için Uluslararası Yaklaşımlar: Fransa-Türkiye Perspektifi,’ ‘Endüstride Karbonsuzlaştırma Uygulamaları’ konularında da sunumlar yapıldı. 
 

YÖRESEL TATLAR TAKDİM EDİLDİ

 

Heyet, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Teknik Destek Projesi kapsamında Paris Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek oda yöneticileriyle bir araya geldi. Trakya’daki oda başkanlarının gerçekleştirdiği ziyarette, yetkililer ile iki ülke arasındaki ortak proje fırsatları, karşılıklı ticaret, verimlilik ve süreç iyileştirme üzerine istişareler gerçekleştirilirken, Paris Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine Trakya Bölgesi’nin yöresel lezzetleri takdim edildi.

 

PARİS BÜYÜKELÇİSİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Teknik Destek Projesi” kapsamında Fransa’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Trakya’daki Oda Başkanları, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Yunus Demirer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Trakya  oda başkanları, tüm Fransız yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya beklediklerini belirtti. Gerçekleştirilen ziyaretten son derece memnun kaldığını belirten Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Yunus Demirer de, üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

BAŞKAN AHMET ÇETİN DE KATILDI

 

Fransa-İsviçre Teknik Gezi Programına; Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Edirne TSO Başkanı Hilmi Sezai Irmak, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, Babaeski TSO Başkanı Sebahattin Öner, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Keşan TSO Başkanı İsmail Taşçı, Uzunköprü TSO Başkanı İsmail Akalın, Malkara TSO Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Proje Yöneticisi Kamil Taşçı, Bakanlık ve Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanları katıldı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *