[ad_1]

Cumhuriyetin 100. yılında Teknofest 2023 birincisi Hayalperest Dahiler Takımı’nı tebrik eden Vali Birol Ekici, başarılarının devamını diledi. 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğrenciler ve vatandaşlar, İzmir TEKNOFEST 2023’te Deneyap Makeathon Yarışması şampiyonu olan Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımı’nı Valilik önünde coşkuyla karşılayarak, sevinçlerine ortak oldular.

ŞEHİR GİRİŞİNDEN TOGG İLE ALINDILAR 

İzmir TEKNOFEST 2023’te Deneyap Makeathon Yarışması’nda Enerji Verimliliği Projesi ile şampiyon olan Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımı’nın öğrencileri Emirhan Vatansever, Berra Sezer, Rana Açar, Zehra Pınar Eligül ve eğitmenleri Yıldız Girgin ile Ömer Faruk UIus, Türkiye Yüzyılı’nın yerli ve milli gururu olan gözbebeğimiz TOGG ile şehir girişinden alındı. Başarılı takım; Vali Birol Ekici, yüzlerce öğrenci ve vatandaşlar tarafından ellerinde şanlı Türk Bayraklarımız ile Valilik önünde karşılandı. 

“ŞAMPİYONLUK SEVİNCİMİZ BİR KAT DAHA ARTTI” 

 

Valilik önünde düzenlenen karşılama töreninde Vali Birol Ekici, Kırklareli’ne büyük bir başarı ve gurur yaşatan şampiyon Deneyap Takımı’nın öğrencileri ve eğitmenlerine tek tek çiçek vererek, başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrenciler de Vali Birol Ekici’ye teşekkür ederek, bu karşılama ile şampiyonluk sevinçlerinin bir kat daha arttığını dile getirdiler.

“BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR” 

Vali Birol Ekici, karşılama töreninde yaptığı konuşmasında, “Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Atölyemiz geçtiğimiz yıl Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı törenle açılmıştı. Bir yıl gibi kısa bir sürede azimle ve kararlılıkla çalışan öğretmen ve öğrencilerimiz, büyük bir başarıya imza atarak İzmir TEKNOFEST 2023’te Deneyap Makeathon Yarışması’nda birinci oldular. 

Şampiyon olan gururumuz Kırklareli Deneyap Atölyemiz Hayalperest Dahiler Takımı’ndan Emirhan Vatansever, Berra Sezer, Rana Açar, Zehra Pınar Eligül’ü Deneyap Atölyesi Eğitmenleri Yıldız Girgin ve Ömer Faruk Ulus başta olmak üzere, öğrencilerimizi, onlar yetiştiren öğretmenlerimizi ve TEKNOFEST’E katılan tüm takımlarımız ile desteklerini esirgemeyen ailelerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“BİZLERİ GURURLANDIRIYORLAR” 

“Cumhuriyetimizin 100. yılındaki başarılar tabi ki bununla sınırlı değil” diyen Vali Birol Ekici, “İlimizde Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüzce çeşitli branşlarda da birçok başarıya ve şampiyonluklara imza attık. 

Güreşte, atıcılıkta, teniste, judoda, masa tenisinde, teakwando, karatede ve birçok branşlarda Türkiye birinciliklerimiz, dünya şampiyonluklarımız, Balkan şampiyonlarımız bulunmaktadır. Milli Eğitim açısından baktığımızda da LGS ve YKS sınavlarında ilimizi ve bizleri gururlandıran öğrencilerimizi de tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNE ADLARINI YAZDIRDI”

 

2023 YKS’ye Kırklareli’nde yaklaşık 4 bin öğrencinin katıldığını ve bu öğrenciler arasından 42’sinin ilk on bine girmeyi başardığını kaydeden Vali Ekici, “İl ortalama puanımız geçen yıla göre 15 puan artmıştır. 2023 LGS sınavlarında ilimizden 3 öğrencimiz 500 tam puan yaparak Türkiye birinciliğine adlarını yazdırdı. 

Böylelikle il ortalama puanımız geçen yıla göre 12 puan artmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılında gururla yürüdüğümüz Türkiye Yüzyılı yolunda tekrardan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, ilgili müdürlerimizi, velilerimizi ve emeği bulunan herkesi tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI 

 

Vali Birol Ekici, karşılama töreninin ardından Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımı öğrencileri, eğitmenleri ve ailelerini makamında ağırladı. Takımın TEKNOFEST 2023’te şampiyonlukla taçlanan projeleri ile ilgili bilgiler alarak, gelecekte hedefleri olan uluslararası başarılar üzerine devam edecekleri çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir