[ad_1]

Dün saat 10.30’da düzenlenen kahvaltıya Trakya Folklör Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun ve yönetimi ile Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinden yazarlar ve gazeteciler katıldı.

“YAZARLARIMIZIN DAHA FAZLA TANINMASINI İSTİYORUZ”

Programda konuşan Kulüp Başkanı Abdullah Coşkun; “Trakya Folklör Kulübü olarak birlikte yol yürüdüğümüz, faaliyet gösterdiğimiz arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Trakya Folklör Kulübü olarak 15 yıldır bölgemizde kültür sanat faaliyetleri yürütüyoruz. Her yıl anaokulundan yetişkin gruplarımıza kadar bin ile bin 200 arasında kişiye bu kültür ve sanatı öğretme çalışmaları yürütüyoruz. 

Bunların yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetler, festivaller oluşturuyoruz. Geçen sene örneklerine başlamış olduğumuz folklorik bir yapı içerisinde sadece halk danslarının olmadığı, tiyatro, müzik, edebiyat gibi diğer argümanların oluşturduğu geniş kitlelere nasıl ulaşabiliriz, daha fazla insana  nasıl hizmet edebiliriz anlamında faaliyet ve araştırmalar yaparken, bugün de yazarlarımızı tanıyalım, birbirini tanımayan yazarımız varsa tanışmalarına vesile olalım, bölgemizde ileride daha neler yapabiliriz, yaptığımız faaliyetleri bir üst çıtaya nasıl taşırız konusunda istişarelerde bulunmak için bir araya geldik” dedi. 

“KÜLTÜR VE SANAT BİZİM İÇİN BİR ARAÇ”

 

Trakya Folklör Kulübü olarak 15 yıldır faaliyet yürüttüklerini dile getiren Coşkun, “Halk dansları, satranç, tenis branşlarında faaliyetlerde bulunuyoruz. Bir tiyatro, bir müzikal anlamında diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla, kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Uluslararası festivaller organize edip ülkemizde faaliyetleri yurt dışına da taşıma imkanı buluyoruz.

Ülkemizi yurtdışında diğer ülkelere daha güzel anlatma fırsatı elde ediyoruz. Kültür ve sanat bizim için bir araç. Kıymetli yazarlarımızla istişare yapacağız. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi. Kulüp Başkanı Abdullah Coşkun’un konuşmasının ardından yazarlar tek tek söz alarak kendilerini ve eserlerini tanıttı. 

“ÇOCUKLARA HİZMET ETMEK MÜTHİŞ”

2021 yılında “Suyun Fısıltısı” isimli kitabını okuyucu ile buluşturan Nilgün Zaimoğlu, “12 yaşında makaleler yazmaya başladım. Suyun Fısıltısı kitabım da suyun insan hayatını nasıl etkilediğini anlatan bilimkurgu bir roman” dedi. Çocuk kitapları yazarı Yasemen Altay Görür de “Bir Düzine Kaşif isimli kitabım Şubat ayında yayınlandı. Fantastik bir öykü. 

Benim için çocuklara hizmet etmek, çocuklar için bir şeyler yazmak müthiş” diye konuştu. Çerkezköy’de bir dönem belediye meclis üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı yapan, ‘Hayal Dünyası’ isimli ilk kitabını geçtiğimiz yıl okuyucuyla buluşturan Funda Serfiçe ise “Ben hayatım boyunca okur ve yazar oldum. Yazdıklarımı geçen sene yayınlayarak ilk kitabımı çıkardım. Bu yolda devam edeceğim” dedi. 

“YENİ KİTABIM OKUYUCULARLA BULUŞACAK”

 

2015 yılında yayınladığı ‘Maşatlığa Kırlayan Kızan’ isimli ilk kitabının ardından Canım Kardeşim, Kayıp Zaman Çocukları, Kral Amatokos’un Altın Maskesi isimli kitaplarını okuyucularla buluşturan Haluk Ecevit, “İlk kitabımda Trakya köy insanını anlatmaya çalıştım. Sonrasında Canım Kardeşim isimli kitabı yayınladım. 

Sonrasında çocuk kitapları yazmaya başladım. Kayıp Zaman Çocukları ve Kral Amatokos’un Altın Maskesi isimli çocuk kitaplarını yayınladım. 29 Ekim’e özel ‘Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal’e 100 soru” isimli kitabım okuyucularla buluşacak” dedi. 

“ESERLERİMİ OKUTABİLDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”

‘Tanınmamış Kişi’, ‘Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken’ ve ‘Kazak Gölü’nde Kanat Çırpan Kuğular’ isimli kitapların yazarı Hayri Varol da ‘Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken isimli kitabında Çerkezköy’ü, ‘Kazak Gölü’nde Kanat Çırpan Kuğular’ isimli kitabında da Kapaklı’yı tanıtmaya çalıştığını ifade ederek “Eserlerimi Çerkezköy ve Kapaklı’ya okutabildiğimi düşünmüyorum. Ben yazar olarak ilerlemek istiyorum. 20 yıl siyaset yaptım. Siyasette bu topluma bir şey veremediğimi, yazar olarak daha fazla şey verebileceğimi düşünüyorum” diye konuştu. 

“OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ”

 

2 şiir kitabı yayınlayan Nazmi Metin ve şu ana kadar 2 kitabını okuyucu ile buluşturan Asim Yavuz’un konuşmalarının ardından, gazetemizin de yazarı olan Fahrettin Masum Budak, kendisini tanıtarak eserleriyle ilgili bilgi verdi. 

2009 yılında çıkardığı ‘Akan Kanlar Bizimdi’ isimli ilk kitabının ardından 2013 yılında ‘Giden Canlar Bizimdi’, 2020 yılında ‘Bizi Ayırdı Aras’ ve ‘Yürekte Saklı Kaldı’, 2021 yılında da Ermenilerin 1915-1920 yıllarında Azeri Türklerine karşı uyguladıkları mezalim ve katliamları anlatan ‘Acımız Paylaşamadım’ isimli beşinci kitabını okuyucu ile buluşturan Fahrettin Masum Budak, iki ciltten oluşacak olan Taş Medreseliler isimli kitabının hazırlıklarının da devam ettiğini belirterek “Çerkezköy’de güzel işler yapacağımıza inanıyorum. 

İnancımızda okumak çok önemli. Bir eserde tek bir cümle bile bir insana dokunabiliyorsa o eser şaheserdir” dedi. ‘Hamal’ isimli kitabını 2019 yılında okuyucu ile buluşturan Muharrem Kalkan da kitabını tanıttı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *