[ad_1]

Görüldüğü gibi camiimiz bir harabe durumunda. ‘Biz ecdat yadigarına sahip çıkıyoruz. Her zaman onlarla ilgili gerekenleri yapıyoruz’ diyenlere sesleniyorum. Yıllardır neredeydiniz?” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Dünya Turizm Günü dolayısıyla, 1422 yılında Gazi Mihal Bey tarafından yaptırılan Gazi Mihal Bey Hamamı’nda incelemelerde bulunan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, bu kez de Evliya Kasım Paşa Camii’ni ziyaret etti. 

“ZEMİNİ YOK, PENCERELERİ YOK” 

Milletvekili Yazgan, camii önünden ve içerisinden paylaştığı videolu mesajında, “Değerli hemşerilerim, bugün Evliya Kasım Paşa Camii’ndeyiz. Görüldüğü gibi camiimiz bir harabe durumunda. Maalesef sizlere burayı tanıtmak ve buranın durumunu göstermek için geldim. Bildiğiniz üzere dün Sayın Valimiz, buranın ihya edileceğini ve yeniden kullanıma kazandırılacağını açıkladı. 

Biz de sizlerin bu camiinin ne durumda olduğunu görmeniz için buraya geldik. Burada da camiimiz her tarafında ateşler yakılmış, zemini zaten yok. Etrafta pencereleri yok. Tavanlara baktığınız zaman bütün iç kaplamaların söküldüğünü döküldüğünü görebiliyorsunuz. Burada bu güzel işlemelerin ne hale geldiği görülebiliyor” dedi. 

“YILLARDIR NEREDEYDİNİZ?” 

Eski anlatılara göre Evliya Kasım Paşa Camii’nin bir limanın üzerinde kurulu olduğunu kaydeden Milletvekili Yazgan, “Yaklaşık on altı basamakla camiye gelinebiliyor. Saray erkanı gelip burada namazını kılıyor. Namazını kıldıktan sonra gemilerine veya teknelerine binip yeniden saraya dönüyorlar. Camiinin dış tarafında da liman kalıntılarını görmek mümkün. Camiinin dış cephesi geçmişte uygun olmayan uygulamalarla kapatılmış. 

Valiliğimiz ekipleri çalışmaya başlamışlar. Otları biçiyorlar, etrafındaki ağaçları biçiyorlar sağ olsunlar. Minaresi yıkık vaziyette. Türkiye Cumhuriyeti’nde zannediyorum bu durumda başka bir ecdat yadigarı yoktur. ‘Biz ecdat yadigarına sahip çıkıyoruz. Her zaman onlarla ilgili gerekenleri yapıyoruz’ diyenlere sesleniyorum. Yıllardır neredeydiniz? Bugünü mü beklediniz?” ifadelerini kullandı.

Haber / Buse AKIN  

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *