[ad_1]

Kırklareli Üniversitesi Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Toplantı Salonunda düzenlenen törene Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Genel Sekreter Ahmet Şimşek, Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ünal, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Melih Emre BEJİ, akademik ve idari personel ile kursiyerler katıldı.

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BAKIMINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Kırklareli’nin süt ve süt ürünleri bakımından oldukça önemli bir konumda bulunduğunu ifade ederek, “Bu konuda yapılan çalışmalarla birlikte birçok coğrafi işaretli ürünümüz de bulunmaktadır. Ayrıca büyükşehirlere yakınlığı dolayısıyla oldukça iyi bir pazara sahiptir. 

Bunları göz önünde bulundurarak; Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde yapılan, istihdam garantili ve kalifiye eleman yetiştirmek adına düzenlenen bu eğitimin sertifika dağıtım törenine katılmaktan mutluluk duydum. Hem istihdamı hem de ilimizdeki üretimin kalitesini arttırmak için yapılan bu ve buna benzer projeleri desteklemeye devam edeceğiz. 

Şimdiden sertifikalarını almaya hak kazanmış bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

9 KİŞİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu ise “Kamu İstihdam Kurumu olarak kurulduğu günden itibaren istihdamın artırılması ve korunması politikalarının uygulamalarında öncü rol oynayan İŞKUR, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere kurs ve programlar düzenlemektedir.

 “Peynir İmal İşçisi” mesleğinde açtığımız istihdam garantili mesleki eğitim kursumuzda 9 kişi mezun olarak sertifika almaya hak kazandı. Bu süreçte İŞKUR olarak katılımcılara kurs süresince verdiğimiz maddi desteğin yanı sıra genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerini de karşıladık. İlimiz et ve süt ürünleri yönünden büyük bir potansiyele sahip ve bu alanda birçok tesisimiz bulunmaktadır. 

 

 

Kırklareli Beyaz Peyniri, 2021 yılı başlarında Hardaliyeden sonra ilimizden coğrafi işaret tescili alan ikinci ürünümüz oldu. Bu da Peynir İmal İşçisi mesleğinde düzenlediğimiz kursu daha anlamlı kılmaktadır. Bu tür işbirliklerimizin artarak devam etmesi temennisiyle başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Üniversitemize, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Kalkınma Ajansımıza, istihdam garantisi veren firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, mezun kursiyerlerimize de çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“TALEP OLMASI HALİNDE EĞİTİM DÖNEMLERİ ARTIRILACAK”

Törende  konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür de Kırklareli Üniversitesi’nin 23.01.2020 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında “GIDA” odak alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlendiğini ifade ederek, “Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında finanse edilen “Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi” projesi kabul edilmiştir. 

Projede iştirakçi olarak yer alan 2 kamu kurumu ve 7 özel sektör firması ile toplam 9 adet işbirliği bulunmaktadır. Proje ile Kırklareli’nde gıda odak alanında süt ve süt ürünlerine dayalı endüstrinin giderek yaygınlaşmasına ve Ar-Ge kapasitesinin arttırılmasına bağlı oluşan nitelikli istihdam açığının karşılanmasına destek olunması hedeflenmektedir. ‘İstihdam Garantili Peynir İmal İşçisi Eğitimi’ bu projenin bir faaliyeti olarak Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iştiraki ile 04.09.2023-29.09.2023 tarihleri arasında düzenlenmiştir. 

Eğitim 120 saat süre ile teorik ve uygulamalı olarak bugün tamamlanmaktadır. Eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerler, proje kapsamında İstihdam Beyannamesi imzalanan firmalarda çalışma hayatına başlayacaktır. Talep olması halinde eğitim dönemleri artırılacaktır” dedi. Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 

Haber / İrem BANÇO
 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir