[ad_1]

Enver Bayram ve Şahin Yılmaz’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ek gündem maddeleri okundu. Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’ndeki futbols ahasına isim verilmesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Belediyesi’ne hibe edilen otobüsün bedelsiz şartsız kabulü için gerekli işlemlerin yapılması ve belediye hisselerinin satışına ilişkin 3 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından, toplantının ilk gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2024 yılı performans programı hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2024 mali yılı gelir ve gider bütçesi hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam ederken, 2024 yılı için tahmin edilen 1 milyar 510 milyonluk gelir ve gider bütçesi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2024 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti hakkındaki yazısı ile 2024 mali yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki yazısının incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Belediye Başkan Yardımcısı maaşı hakkındaki yazısı ile huzur hakkı hakkındaki yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kızılpınar Atatürk Mahallesi güneyi yol hakkındaki UİP değişikliği ile ilgili yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün İtfaiye Yeri hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE SATACAĞIZ”

Gündem maddesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “OSB’nin girişindeki yaklaşık 13 bin metrekarelik itfaiye alanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy OSB’ye satıldı. Çerkezköy OSB de Sarbak Metal’e satışını yaptı. 

Dolayısıyla itfaiye alanı için de biz büyükşehir belediyesine Namık Kemal Bulvarı’nın sonunda, geçmişte de Çerkezköy Belediyesi tarafından kullanılan, zamanında kamyon garajım olarak kiraya verilmiş ve kiracılığı devam eden alan için bir plan düzenlemesi yapmıştık. Orayı itfaiye alanına çevirmiştik. Şimdi o alanı Büyükşehir Belediyesi’ne satacağız” dedi. 

“UMARIM ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ CİDDİ ANLAMDA DEĞERİNİ BULAN BİR SATIŞ GÖRÜR”

Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Satışı ve değeriyle ilgili meclise rakamsal olarak bilgi verilebilir mi? Böyle bir alana ihtiyaç var ama geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesinin OSB’ye devrettiği, OSB’nin de düşük fiyatla Sarbak Metal’e sattığı alan Çerkezköy’de gündem oldu. Değeriyle alakalı bence büyükşehir belediyesi zarara uğratıldı. 

Büyükşehir niye devretti onu bilmiyoruz, onu da büyükşehirde soracağız ama, Çerkezköy Belediye Meclisi’ni ilgilendiren Çerkezköy Belediyesi’nin mülkiyetinde olan yerin satışlıyla alakalı rakamsal boyutu. Siz de Tekirdağ’da grup başkanvekilisiniz. Tekirdağ’da Çerkezköy’ün menfaatini en çok savunması, kollaması gereken kişilerdensiniz. Burada da umarım Çerkezköy Belediyesi ciddi anlamda değerini bulan bir satış görür” diye konuştu.  

“BELEDİYENİN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNEREK BİR PROTOKOL HAZIRLIĞINA GİRECEĞİM”

Adem İçli’nin sözlerine cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir zarardan bahsettiniz. ‘OSB alanlarında bir yerin satılıyla ilgili bir talep ortaya konduğu zaman, OSB belediye mülklü alanı belediyedeki rayiç bedelden satın alır’ diye bir hüküm var. Dolayısıyla şu anda hepinizin bildiği gibi rayiç bedeller piyasa değerinin çok çok altında. Dolayısıyla büyükşehir belediyesi itfaiye ile ilgili bir yeni düzenleme yapma ihtiyacından bahsetmişti. 

Şehir merkezine daha yakın, Kızılpınar ve Veliköy’e bir nebze daha yakın olabilecek alanla ilgili bir araştırma vardı. Büyükşehir belediyesi rayiç bedelin üzerinde bir satış yaptı. Bu, büyükşehir belediyesini ilgilendiren taraf. Bizi ilgilendiren taraf da şu, Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında, yani kurumlar arası bir satış gerçekleşecek. 

Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir rakam pazarlığına oturacağız. Bunun da bir rayiç bedeli var. Ben Çerkezköy Belediye bütçesini düşünen birisi olarak rayiç bedelden satış yapmayacağız, bir şekilde orta yolda buluşacağız. Sonuçta bu satış kurumlar arası bir satıştır. Tabi ki ben Çerkezköy Belediyesi’nin menfaatini düşünecek şekliyle bir protokol hazırlığına gireceğim” dedi. 

“O GÜN GÖSTERMEDİĞİNİZ HASSASİYETİ İNŞALLAH BUGÜN GÖSTERİRSİNİZ”

Adem İçli de “Daha önce TCDD’nin kamulaştırma yazıları geldiğinde bu meclisten sizin retlerinizle 2 kere reddedildi. O zaman bunun kurumlar arası bir satış olduğunu söylemiştik, ‘buraya bir hızlı tren yatırımı söz konusu, bunu tıkamayalım’ demiştik. O gün göstermediğiniz hassasiyeti inşallah bugün burada gösterirsiniz. 

Bugün büyükşehir belediyesine satacağımız yerle ilgili takdir komisyonunun piyasa değerlerinin üzerinde bir rakam ya da en azından güncel değerlerini yansıtacak bir rakam la protokol yapmanızı rica ediyoruz” dedi. 

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ HİÇBİR MÜLKÜNÜ UCUZA SATMADI”

Adem İçli’nin sözlerine cevap veren Akay, “Çerkezköy Belediyesi, bu zamana kadar bir ticarete söz konusu olacak hiçbir mülkünü ucuza satmadı. Aynı hassasiyeti burada kesinlikle göstereceğiz. Ogün satışa mani olunan alanlar büyük çoğunlukla yine Çerkezköy Belediyesi’nin satılabilir mülkleriydi. Fakat burası bir kamu alanı. 

Burası itfaiye alanı. Benim, Çerkezköy Belediye bütçesinin tarafından bakarak davranacağımı hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi mülkiyetinde olan 141 ada 30 parselde itfaiye binası yapılacak alanla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile satış ve devrinin yapılması, bedelinin yapılacak protokolle belirlenmek üzere Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

“YETERLİ OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Ekim ayı Meclis gündemine oy birliği ile ilave edilen Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde yapımı tamamlanan futbol sahasının isminin belirlenmesi talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, futbol sahasının 10-15 gün içinde izinleri tamamlanıp kullanıma uygun hale geleceğini belirtti. Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Bölgemizde çeşitli spor kulüplerimiz var. 

Bu spor kulüpleri içerisinde başarılı gençlerimiz var. Belediye olarak belki nakdi yardım dışında yardımlarda bulunuyoruz ama yeterli olmadığını görüyoruz. Çerkezköy’de yaşayan gençlerin biraz sahipsiz kaldığını görüyoruz. Zaman zaman ulaşım desteği sağlanıyor ama Çerkezköy’ün gençliğini teşvik edebilecek güzel projelere ve güzel desteklere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” dedi. 

“ELİNDEN GELEN BÜTÜN İMKANLARI KULLANIYOR”

Adem İçli’nin sözlerine cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün Süper Amatör’de iki takımı var. Bunun dışında 1. Amatörde futbol kulüpleri var, bireysel branşlar var, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün masa tenisi takımı var. Onlarca Türkiye şampiyonu çocuğa destek olduk. Tekvando takımına destek olduk. 1. Lig’de mücadele eden kız basketbol takımımız var, ciddi anlamda destekliyoruz. 

Satranç kulübünde, güreşte onlarca çocuğumuz var. Çerkezköy Belediyesi son 10 yılda spora teşvik etmek ya da spora destek olmak için elinden gelen bütün imkanları kullanıyor. Şampiyonalara gitmek isteyen sporculara, kim olursa olsun bireysel müracaatların tamamına harcırah veriyoruz. Üzerimize düşenleri yapıyoruz, daha fazlasını yapmamız lazım. Ancak bunların tamamı için sadece Çerkezköy Belediyesi’nin bu imkanları kullanması yetmiyor. 1Bugün 1. Lige çıkmış Kız Basketbol Takımına tüm şehrin sahip çıkmasına, desteklemesine ihtiyacımız var” dedi. 

HİSSE SATIŞ TALEPLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Çerkezköy Belediyesi’ne ait 28 adet hissesin satışının yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Ekim ayı Meclis toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Çerkezköy Belediyesi’ne hibe edilen 2012 model bir minibüsün, şartsız ve bedelsiz devralınması konusu da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının 2’nci oturumu 5 Ekim Perşembe günü  saat 15.00’te yapılacak. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *