[ad_1]

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) 7. Genel Kurul Toplantısı ve BUA 2023 Balkanlar’da Akademik İş birliği, Zorluklar ve Gelecek Perspektifleri Konferansı için Bosna-Hersek’e gitti. 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, toplantı öncesinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ı ziyaret etti.  Ziyarette Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Çetin de yer aldı. 

“OLDUKÇA VERİMLİ BİR GÖRÜŞMEYDİ” 

Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında potansiyel iş birliklerinin görüşüldüğü ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak Balkanlardaki üniversitelerle, kurumlarla iş birliğini çok değerli buluyoruz. 

Bu anlamda Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile olan ilişkilerimizi daha da ilerletmek ve birlikte ortak projeler hayata geçirmek adına oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ayrıca Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı öncesi fikir alışverişinde bulunma imkânı yakaladık” dedi.

BÜYÜKELÇİ GİRGİN’İ DE ZİYARET ETTİLER

 

Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) 7. Genel Kurul Toplantısı ve BUA 2023 Balkanlar’da Akademik İş birliği, Zorluklar ve Gelecek Perspektifleri Konferansı için Bosna Hersek’te bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Çetin, Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’i ziyaret etti. 

“ÇOK DEĞERLİ” 

Büyükelçilikte gerçekleşen ziyarette Trakya Üniversitesi’nin Balkanlara yönelik proje ve faaliyetleri hakkında Büyükelçi Girgin’e bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bosna Hersek’teki üniversiteler ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını vurguladı. 

Balkan Üniversiteler Birliği hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanların sorunlarına çözüm üretilmesi ve gelişimine katkı sunması adına bu birliğin oldukça değerli olduğunu ifade etti. 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Trakya Üniversitesi’nin Balkanlara yönelik faaliyetlerini çok değerli bulduğunu ifade eden Büyükelçi Girgin, Balkan Üniversiteler Birliği’nin Balkanlar için çok büyük bir şans olduğunu belirterek birliğin aktif olarak çalışmalarını sürdürmesinde göstermiş olduğu gayretlerden dolayı Trakya Üniversitesi’ne teşekkür etti. 

Büyükelçi Girgin ayrıca, Trakya Üniversitesi ile her zaman iş birliğine hazır olduklarını belirterek nazik ziyaretlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Çetin’e teşekkür etti.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *