İstanbul tarihi ve kültürel yapısıyla Türkiye’nin en göz alıcı illerinden bir tanesidir. Kocaman bir şehir olan İstanbul’un coğrafyası nostalji kokan semtleri bulunurken turistler için keşfedilmemiş birçok farklı konumla doludur. İstanbul uçak bileti satın alınarak keşfedilmesi gereken en eski semtlerin gezilebileceği, turist olarak keyfinin çıkarılacağı ve unutulmaz bir seyahat yaşanması söz konusu olan koca bir şehirdir.

Tarihi ve modern mimarileriyle, konseptleri, temaları, çay bahçeleri, manzara ve kıyılarıyla eski semtlerin dokusu oldukça başkadır. Yeni yapılardan uzak, doğayla iç içe, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için keşfedilmesi gereken konumlar bulunur. Bu eski semtlerde tarihi dokuların görülmesi bambaşka bir dünyaya taşımakla kalmaz aynı zamanda tarih hakkında da bilgi sahibi olunmasına yardımcı olur.

Hafta sonu planlarına dâhil edilmesi gereken semtler için İstanbul uçak bilet fiyatları satın alarak konforlu bir yolculuk planlanabilir. Tarihi öğrenmek için vazgeçilmez bir rota oluşturulabilir. Eminönü, Emirgan, Etiler, Florya, Garipçe, Kadıköy, Karaköy gibi birçok farklı tarihi semtin yer aldığı İstanbul her yıl yerli ve yabancı turistlerin en gözde illerinden biridir. Keşfedilmesi gereken bu eski semtler dışında birçok farklı konum yer alırken gezi rotası uzun süreli olarak oluşturulmalıdır.

Sirkeci

Sirkeci, Fatih semtinde yer alan bir semt olup deniz kenarında bir konumdadır. Haliç’in kıyısında yer alan semtin batısında Bahçekapı, doğusunda Sarayburnu, güneyinde Cağaloğlu semti bulunur. Keşfedilmesi için düzenlenen gezi planında uğramak gereken en popüler noktası Sirkeci Garı’dır. Sirkeci semtinde gezilebilecek diğer tarihi noktalar ise Yeni Cami, Gülhane Parkı, Türkiye İş Bankası Müzesi’dir.

Sirkeci semtine erken saatlerde gelinmesi doğru olurken Gülhane Parkı’nda demliklerle çay keyfi yapılması yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Galata

Galata, Beyoğlu’nun en gözde semtlerindendir. Hem gece hem de gündüz yerli ve yabancı turistler için gezi planları içerisinde yer alır. Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Serdar-ı Ekrem Sokak, Kırım Kilisesi, Osmanlı Bankası Müzesi, Mevlevihane bu konumda gezilmesi gereken önemli konumlardandır.

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Galata’da birçok farklı kilise, cami ve sinagog bir arada bulunur. İstanbul’un en turistik noktalarından biri olma özelliği taşırken aynı zamanda İstanbul simgelerinden de bir tanesidir. İstanbul için uyumayan semt niteliği taşır. Adana İstanbul uçak bileti satın alınarak Adana ve Güneydoğu Bölgesi’nden sıklıkla ziyaretçi ağırlanırken dünyanın ve Türkiye’nin birçok farklı yerinden yerli turist akını da her sene görülür.

Balat

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı olup haliç kıyısının tarihi semtlerinden biri olan Balat günümüzde yeniden canlandırma çalışmalarıyla ayrı bir güzelliğe kavuşması amaçlanır. Bölgede çekilen dizi ve filmlerle keşfi hızlanan Balat semti sanat galerilerinin, kafelerin yer aldığı önemli eski bir semttir.

Renkli sokakları, vintage dükkânları, antika dükkânlarıyla keşfedilmesi gereken bir yolculukla karşılayan Balat semtinde Demir Kilise, Fener Rum Patrikhanesi, tarihi ve renkli cumbalı evler görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada gelir.

Samatya

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bir diğer eski ve güzel semt Samatya, kumlu topraklarından dolayı Kumlu olarak adlandırılır. Balıkçı köyü olarak bilinen semt içerisinde lezzetli balık restoranları bulunur. Akşam yemeği yenebilecek en güzel konumlardan bir tanesi olup balık restoranlarında nostaljik bir yolculuğa çıkılabilir. Surp Kevork Kilisesi, Samatya Meydanı, Samatya Kapısı, Aya Konstantino Rum Ortodoks Kilisesi ve Balık Müzesi ziyaret edilmesi gereken mekânlar arasında yer alır.

Gayrimüslimlerin yer aldığı çok kültürlü bir yapısı bulunmasından Rum ve Ermeni evleri bir arada bulunur. Salaş mekânları, tarihe meydan okuyan sokakları ve esnaf manzaraları sayesinde büyük şehirde sık rastlanılan manzaralar yer almaz. Örneğin Adana’dan gelecek ziyaretçiler Adana İstanbul uçak bileti temin ederek bu güzergahları rahatlıkla gezebilir.

Kuzguncuk

İstanbul Anadolu yakasının en eski ve nostaljik semtlerinden biri olan Kuzguncuk, Musevilerin ilk yerleştiği konumlardandır. Cumbalı evler, yeşil olan caddeleri, Çınaraltı çay bahçesi, İcadiye caddesiyle Üsküdar’a bağlı bir semttir.

Semtte gezilebilecek bu yerler dışında Fethi Ahmet Paşa Yalısı, Ekmek Teknesi Fırını, Perihan Abla Sokağı, Cemil Molla Köşkü ve renkli Kuzguncuk evleri bir uçak bileti alınarak seyahat planı içinde yer almalıdır.

Anadolu Hisarı

Boğazın en dar noktasında bulunan Anadolu Hisarı İstanbul kuşatmasında inşa edilen bir konumdur. Bölge zamanla inşa edilerek yerleşim merkezi ve semt durumuna gelerek yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olmuştur. Küçük Kasrı, Otağtepe Fatih Korusu gibi yerleri bulunurken hafta sonları şehrin gürültüsünden uzak konumlanabilecek gezi rotaları arasında ilk sıralarda yer alır.

Beyoğlu

Beyoğlu, İstanbul’un en önemli konumlarının arasında olan bir semttir. İstiklal caddesi ün salarak herkes tarafından bilinirken kalabalık olması, eğlence mekânları ve tarihi yapılarıyla ziyaretçileri ağırlar. Kırmızı renkli olan tarihi tramvay istiklal caddesinin simgelerinden biri olup tarihi yansıtan Pera ise batılılaşma ve Osmanlı izlerinin görüldüğü bir konumdadır.

Cihangir

Cihangir tarihte adını şehzade Cihangir’den alan bir semttir. Şehrin üst kesim insanlarının çalışarak günümüzde oturduğu semt günümüze kadar birçok yangınla mücadele etmiştir. Günümüzde İstanbul’un ünlü semtlerinden biri olan Cihangir’de tarihi ve turistik yerler arasında Aya Triada Kilisesi, Kılıç Ali Paşa Hamamı ve Cihangir Cami bulunur.

Orhan Kemal Müzesi ise yazarın eserlerinin sergilendiği bir müze olup Cihangir gezisinde uğranması gereken mekânlardandır. Gece eğlencesi, sanat galerileri, antikacılar ve restoranlarla bezeli olan semt içerisinde lezzetli ev yemekleri yapan restoranlar da bulunur.

Tüm bu sayılan mekanları ziyaret edebilmek için İstanbul uçak bilet fiyatları araştırılıp önceden uygun fiyatlı bir gezi rotası oluşturulabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *