İstanbulluları yıldızların altında ve Boğaz’ın kıyısında karşılayacak festivalin sessiz film programı bu yıl, sinema tarihinin ilk döneminden sirk temalı klasikleri bir araya getiriyor. İzleyiciyi sirk dünyasının büyüleyici ve şaşırtıcı dünyasına ortak edecek 100 yıllık filmler, restore kopyalarıyla ve usta müzisyenlerin canlı performansları eşliğinde gösterilecek.

Programın açılışını, festival kapsamında İstanbul’a gelecek Alman sessiz film virtüözü ve davul sanatçısı Frank Bockiusyapacak. Sessiz filme müzik yapmanın incelikleri üzerine bir atölye de verecek sanatçı, 11 Ağustos Cuma gecesi izleyeceğimiz performansını Türkiye’den atölyeye katılan müzisyenlerle birlikte gerçekleştirecek. 

Festivalde ayrıca; usta saksafoncu, şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Korhan Futacı, Hollywood’dan çıkmış en tuhaf yapımlardan biri olan 1927 tarihli kült korku filmi “Bilinmeyen”e (The Unknown) müzikleriyle hayat verirken; müzikleri sınırları aşan elektro-akustik üçlüsü Islandman de, slapstick komedinin yaratıcılarından Fransız aktör Max Linder’ın meşhur filmi “Sirkin Kralı”na (King of the Circus, 1924) eşlik edecek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *