İl ve ilçe Tarım Müdürlüklerinde görevli veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni ve tekniker personel, il genelinde bulunan 97 adet geçici kurban kesim yeri ve 6 adet geçici kurban satış yerinde Kurban Bayramı süresince görevli olacak. 
Görevli personel tarafından kurbanlıkların koruyucu aşılamaları, belge ve sağlık kontrolleri ile kesim yerlerinde kesilen hayvanlara ait karkasların sağlık kontrolleri yapılacak.

“KURBANLIK OLARAK KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL” 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kurban olarak kesilecek olan hayvanların; sağlıklı, besili, gerekli evrakları bulunan (pasaport, veteriner sağlık raporu, nakil belgesi gibi), koruyucu aşıları yapılmış ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi önemlidir. Gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesi doğru değildir. 

Kurban olarak kesilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek olanların tercih edilmesi gerekmektedir” denildi. 

KÜPE NUMARASINDAN SORGULANABİLECEK

Kesilen kurbanlıkların kulak küpeleri ve hayvan pasaportlarının en yakın il/ilçe müdürlüklerine veya kesim yerlerindeki görevli personele teslim edilmesi gerektiği belirtilerek, “Hayvan Kayıt Sistemimize kayıtlı hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin küpe numarasından sorgulanabilmesi mümkündür. 

Tarım ve Orman Bakanlığımızca dijital olarak hazırlanmış olan, TARIM CEBİMDE mobil uygulamasını cep telefonuna indiren vatandaşlarımız, aldıkları kurbanlıklarla ilgili bilgileri buradan sorgulayabilirler. Allah kestiğimiz kurbanları kabul etsin” ifadelerine yer verildi. 

Haber / Menşure KARDEŞ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *