Mart ayının ilk haftası geride kaldı ve kültür sanat dünyasında birçok gelişme yaşandı. Bu yazıda, sizlere bu gelişmelerden bazılarını sunacağız.

Sinema:

Dune: Çöl Gezegeni 2 vizyonda! Denis Villeneuve’ün epik bilimkurgu serisinin merakla beklenen ikinci filmi sinemaseverlerle buluştu. Film, ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor ve Paul Atreides’in çöl gezegeni Arrakis’te hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.
Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi “Kuru Otlar Üstüne” Netflix’te yayımlandı. usta yönetmenin son filmi, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmıştı. Film, bir yazarın eşiyle olan ilişkisini ve hayatındaki diğer insanlarla olan karmaşık ilişkilerini konu alıyor.
Bu hafta 9 film vizyona giriyor. Vizyona giren filmler arasında “John Wick: Chapter 4”, “Scream 6” ve “Asteroid City” gibi filmler yer alıyor.

Tiyatro:

Devlet Tiyatroları, mart ayında 8 oyunu ilk kez seyirciyle buluşturacak. Bu oyunlar arasında “Romeo ve Juliet”, “Hamlet” ve “Kral Lear” gibi klasik eserlerin yanı sıra yeni oyunlar da yer alıyor.
İBB Şehir Tiyatroları’nda yeni oyun: “Kürk Mantolu Madonna”. Sabahattin Ali’nin unutulmaz romanından uyarlanan oyun, 10 Mart’ta prömiyer yapacak.

Müzik:

“Arabeskin Babası” Müslüm Gürses, vefatının 11. yılında mezarı başında anıldı. Gürses’in sevenleri, ölümünün yıldönümünde mezarını ziyaret ederek dua etti ve şarkılarını söyledi.
Grammy Ödülleri sahiplerini buldu. Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Grammy Ödülleri’nde büyük ödüller Taylor Swift, Miley Cyrus ve Billie Eilish’e gitti.

Görsel Sanatlar:

İstanbul Sinema Müzesi “Avrupa Yılın Müzesi Ödülü” için aday gösterildi. Avrupa Müze Forumu tarafından verilen bu ödül, Avrupa’nın en iyi müzesine veriliyor.
Fransız yıldız Alain Delon’un evinden cephanelik çıktı. Delon’un evinden yapılan aramada 72 silah ve 3 bin mermi ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir