[ad_1]

Hamşıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Bugün de öyle olmasın. Allah rızası için, neden burada olduğumuzu hatırlayalım! Şu ellerimizi, hala var olan, Hataylınınki gibi, Adıyamanlınınki gibi kopmamış olan, kırılmamış olan şu ellerimizi, içinde ‘deprem’ geçen her önergenin, teklifin, talebin lehine kaldıralım, ne olur” dedi. 

 

“ALLAH’IN GAZABI ÜZERLERİNDE OLSUN”

 

Depremdeki kayıp ve acıların afet dışı nedenlerle kat ve kat arttığını belirten Milletvekili Hamşıoğlu, “Bilimsel uyarılara kulak tıkayan, yasa, yönetmelik ve ahlaki yükümlülüklere değil ranta göre karar alan, o yasa ve yönetmeliklerle oynayıp, ranta kılıf yapan, bu vebal silsilesinin hangi kademesinde, kim varsa, senden, benden, ondan bakmaksızın, lanetliyorum. Allah’ın gazabı üzerlerinde olsun” dedi.

 

“UTANMASI OLMAYANLAR ADINA ÖZÜR DİLİYORUM”

 

Hamşıoğlu, “Aradan bir yıl geçmesine rağmen hala ölü sayısı bile bilinmiyor. Bakın bir yıl geçti. Hala, gerçekte kaç ölümüz olduğunu bilmiyoruz; ölüp ölmedikleri belli olmayanlar var. Yok demekle yok olmayan kayıplarımız var. Deprem bölgesinden, İzmir’e hastaneye gelmiş; görüntüsü var, giriş kaydı var; çıkışı yok. Ambulansa bindirilmiş; sonrası yok. Yandı bitti kül olmadı ya, bu çocuklar. Ha, öylesi de var; gerekli önlemler alınmadan kurulan çadırlarda yanarak can veren çocuklarımız da var. Temel altına kadar iki defa elenerek aranan enkazda, tek izi bulunmayan kadın ve çocuklar var. Ve onları, bu bilinmezliklerden kurtarmak zorunda olduğumuz, vekili olduğumuz “asillerimiz” var orada; onlara karşı sorumluluklarımız var” ifadelerini kullandı. 

 

KENDİMİZE “ELİNİZ KOPSUN” DEDİRTMEYELİM!

 

Hamşıoğlu, “Ölü sayısı mı? Bulalım. Kaybolan çocuklar mı? Dünyayı ayağa kaldıralım. Okul mu? Hastane mi? Adliye mi? Yapalım. Yaptıralım. Bugüne kadar aldıkları ihalelerle yedi sülaleleri ihya olanların girdikleri kul haklarının sadakası olsun. Bugüne kadar ne yapıldı ne yapılmadı açık açık konuşabileceğimiz, bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili, toplumsal mutabakata dayanan, kamu vicdanında karşılık bulan bir yol haritası çizebileceğimiz bir genel görüşme açalım” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir