[ad_1]

Edirne Lalezar Toplantı Salonu’nda bugün saat 11.00’de düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Teşkilat Başkan Yardımcıları Orhan Yeğin, Metin Bulut ve Abdullah Ağralı, MKYK Üyesi Ensar Topçu, İstanbul Milletvekili ve Edirne Koordinatörü Seda Gören Bölük, Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, partililer ve adaylar katıldı. 

 

 

 

“ÇOK ÇALIKTIK, ÇOK EMEK VERDİK”

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı’nın konuşmasıyla devam etti.  Akıncı, “AK Parti Edirne İl Teşkilatı olarak 5 yıldır geçmiş dönem İl Başkanımız ve şimdi gönül belediyeciliğini Edirne’mize getirecek olan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın öncülüğünde çok çalıktık. Çok emek verdik. İlçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezerek, elini sıkmadığımız esnaf, selam vermediğimiz vatandaş bırakmadık. Bugün burada hizmet belediyeciliği anlayışımızı ilçelerimizde ve beldelerimizde temsil edecek belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız. Bizim siyasi anlayışımızda adaylarımız belli olana kadar rekabet ederiz fakat adayımız belirlendikten sonra adayımızın yanında birleşir ve tüm gücümüzle mücadele ederiz” dedi. 

 

 

 

 

“EDİRNE’Yİ ZİLLET BELEDİYECİLİĞİNDEN KURTARACAĞIZ” 

 

Daha sonra konuşmasını yapan MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, “Tüm belediye başkan adaylarımıza, Cumhur İttifakımızın kıymetli Edirne Belediye Başkan Adayımız Belgin İba’ya başarılar diliyorum. Kıymetli ablam Belgin İba’yı belediye başkanı yapmak için durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışarak, başaracağız. Kadim Türk yurdu Edirne’yi zillet belediyeciliğinden kurtararak, Edirne Belediyesi’nin anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve doğrusuna inandığım tek adam Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli beyefendiye teslim etmek bizlere nasip olsun inşallah” ifadelerini kullandı. 

 

“EDİRNE’Yİ HUZURUN ŞEHRİ YAPMAYA ADAYIZ”

 

Program, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın konuşmasıyla devam etti. Okullarında büyüdüğü, sokaklarında hayaller kurduğu, binlerce anı biriktirdiği, çocuklarını büyüttüğü, iş insanı olarak hizmet ettiği Edirne’ye Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmekten mutluluk duyduğunu dile getiren İba, “İl Başkanlığı görevimde Edirne’mizde vatandaşlarımızla uzun sohbetler etme, talep ve sıkıntılarını dinleme fırsatı buldum. Şimdi bu sorunları çözme, bilgi ve tecrübeyi hizmete dökme vakti. Edirne’yi kadın eliyle güzelleştirme zamanı. Hep birlikte kenetlenerek, Edirne’nin kaybolan yıllarını geri getirme zamanı. Teşkilatıma sonuna kadar güveniyorum. Şimdi her bir belediyemizin hizmet belediyeciliğiyle tanışma zamanı. Biz ilçe ilçe tüm adaylarımızla, Edirne’yi siyasi tartışmalarla ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geliyoruz. Edirne’yi kalkındırmaya, Balkanların ticaret ve kültür merkezi yapmaya adayız. Edirne’yi birlik ve beraberliğin, huzurun şehri yapmaya adayız” dedi.

 

“EDİRNE’DE YAPACAK ÇOK İŞ VAR” 

 

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da “Edirne’yi hizmet belediyeciliğiyle tanıştıracak belediye başkan adaylarımızı açıklama töreninde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi Edirne, Osmanlı’ya yaklaşık bir asır boyunca başkentlik yapmış, Balkanların başkenti, fetihlerin başladığı bir şehir. 22 yılda merkezi yönetim eliyle Edirne’de birçok proje gerçekleştirdik ama Edirne’de daha yapacak çok iş var. Edirne’yi gerçek belediyecilik ile tanıştıracağız” dedi. 

 

“HEYECANLI BİR KADROYLA YOLA ÇIKTIK”

 

Edirne’ye en güzel hizmeti sunmak üzere heyecanlı bir kadroyla yola çıktıklarını kaydeden Teşkilatlanma Başkan Yardımcıları Orhan Yeğin de “Sabırla, cesaretle, korkmadan, yılmadan, milletimizi kandırmadan yolumuzda yürüyeceğiz” dedi. 

 

“MİLLETİMİZE YASLANARAK SİYASET YAPIYORUZ”

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de konuşmasında, “Bu şehir bir başka şehir. Cumhur İttifakı’nın ruhunu oluşturan, ilham aldığımız değerler var bizim. Memleketimize, milletimize yaslanarak siyaset yapıyoruz. AK Parti olarak biz kendimizi 22 sene önce kurulmuş bir siyasi parti olarak değil, bu milletin mücadele heyecanı olarak tanımlıyoruz. İlham aldığımız değerleri, şanlı tarihimizin izlerinde görüyoruz. Bazı şehirler var ki işte tam da bu hareketin neyin mücadelesini verdiğini özetleme adına oralara baksanız kendinizi görürsünüz. Onun için Edirne, AK Parti siyaseti için Cumhur İttifakı için önemli bir şehir. Yüzyıllarca dünyaya adalet dağıtmış, yüzyıllarca dünyaya insanı merkeze alarak nasıl siyaset yapılacağını öğretmiş, göstermiş bir medeniyetin çocuklarıyız biz. İşte öyle bir medeniyete başkentlik yapmış, sokaklarında dolaşırken başınızı kaldırdığınızda ruhunuzu hissettiren bir şehir bizim için Edirne” dedi.

 

“BİZ BU ŞEHRE BİR BAŞKA SEVDALIYIZ”

 

Edirne’nin yalnızca bir serhat şehri olmadığını kaydeden Kandemir, “Biz bu şehre bir başka sevdalıyız. Edirne’de gönlümüzden geçen, arzu ettiğimiz şey daha fazla hizmet etmek, Bizler siyaset yaparken insanı merkeze alıyoruz. Hangi dilden, hangi ırktan, hangi mezhepten gelirse gelsin insan, yaratılmışların en üstünüdür. İlhamımızı aldığımız değerlerimiz, bizi bu coğrafyaya, bu topraklara bağlıyor. Bu gönül bağını bir hizmet borcuyla ödemek için gece gündüz koşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“BİZİM MESELEMİZ MİLLETE HİZMET ETME MESELESİ”

 

“Bizde mevkiler, makamlar hizmet etmek için var” diyen Kandemir, “Biz bu şehre hizmet etmek istiyoruz. Birileri bu milletin makamlarını birbirlerine adeta peşkeş çekiyordu. Siz hiç bizim ittifakımızda böyle bir şey duydunuz mu? Çünkü bizim meselemiz millete hizmet etme meselesi. Mesele Türkiye’ye hizmet etmek olunca, bizim gözümüz hiçbir şey görmez. ‘Ben ne olacağım’ kaygısına düşmeden, ‘Millete nasıl hizmet edeceğim’ motivasyonuyla gecemizi gündüzümüze katıyoruz. En güzel şehirlerden bir tanesinde istiyoruz ki gece gündüz çalışalım, bu şehre hak ettiği hizmetleri getirelim” ifadelerini kullandı. 

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI

 

Kandemir’in konuşmasının ardından sırasıyla; Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Enez Belediye Başkan Adayı Abdullah Bostancı, Havsa Belediye Başkan Adayı Aydın Balkan, Lalapaşa Belediye Başkan Adayı İsmail Arslan, İpsala Belediye Başkan Adayı Mehmet Kerman, Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Meriç Belediye Başkan Adayı Yunus Atay, Meriç Küplü Belde Belediye Başkan Adayı Ahmet Dalga, İpsala Esetçe Belde Belediye Başkan Adayı Cemal Deniz, Keşan Beğendik Belde Belediye Başkan Adayı Ferhan Gülver, Meriç Subaşı Belde Belediye Başkan Adayı Göksel Tüfekçi, İpsala Yenikarpuzlu Belde Belediye Başkan Adayı Ufuk Atalay, Keşan Yenimuhacır Belde Belediye Başkan Adayı Mustafa Türker ve Uzunköprü Kırcasalih Belde Belediye Başkanı Samet Ertaş tanıtıldı. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir