[ad_1]

Çerkezköy Belediyesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında “All in Green Creation a Climate – Resilient Neighborhood in the Industrial Town” projesi ile öne çıktı. Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin küresel amacının Türkiye’de iklim değişikliğine uyumu iyileştirmek olduğunu belirtti.

 

Başvurular arasından seçilen 29 kurumdan biri olarak, Ocak itibariyle 229 bin 865,99 Euro hibe desteği almaya hak kazandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akay, alınan hibe desteği ile vatandaşların iklim değişikliğine uyum süreçlerini güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

 

KENT GENELİNDE UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Proje kapsamında 18 ay boyunca çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlenecek. İklim Değişikliğine Adaptasyon Eylem Planı hazırlanacak, cadde, sokak ve kamu binalarında yeşil uygulamalar yapılacak. Ayrıca, yağmur bahçeleri, yağış suyu bitki şeridi, yağmur hendekleri gibi uygulamalar kent genelinde hayata geçirilecek.

 

REHBER KİTAPÇIK HAZIRLANACAK

 

Belediye, uzman akademisyenlerle iş birliği yaparak akademik düzeyde çalıştaylar düzenleyecek ve İklim Değişikliği Adaptasyon Planı oluşturacak. İlerleyen yıllarda kentte iklim değişikliğine uyumla ilgili atılacak adımları içeren bir rehber kitapçık hazırlanacak. 

 

EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

 

Özellikle OSB’lerle ortak platform kurularak, su kaynaklarının daha verimli kullanımı ve iklim dirençli yatırımlar konusunda bilgi paylaşımı artırılacak. Proje, yeşil uygulamaların prototiplerini içeren bir uygulama parkını da içeriyor. Bu parkta öğrencilere uygulamalı eğitimler verilecek ve konuyla ilgili eğitici hikaye kitapları dağıtılacak. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitici toplantılar düzenlenecek. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir