[ad_1]

 

Açılışta konuşan Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Özşahin, bu serginin ilk olarak 2021 yılında yaptıkları serginin 2024 yılı versiyonu olduğunu belirtti. 

“GELENEKSEL BİR KARAKTER KAZANDI”

Böylece serginin geleneksel bir karakter kazandığını söyleyen Özşahin, “Bu sergide farklı dersler kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış çeşitli tematik haritalar yer almaktadır. Sergimizin bu seneki teması ‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İllerin Deprem Özellikleri’dir. Bunun yanında Tekirdağ şehrinin topografya, jeoloji, jeomorfoloji ve uygulamalı jeomorfoloji haritaları ile Trakya Yarımadasındaki akarsulara ait hidrografya haritaları ve çeşitli türden Türkiye haritaları da sergilenmiştir” dedi. 

 

“BÜTÜN  EMEK ÖĞRENCİLERİMİZE AİT”

Geçmiş sergiden farklı olarak bu sergide hem elle çizim hem de CBS destekli haritaların sunulduğunu kaydeden Özşahin, Serginin hazırlanmasında bütün emek öğrencilerimize aittir. Hepsini yürekten kutluyorum. Serginin düzenlenmesi konusunda her türlü destekleri için Sayın Rektörlük ve Dekanlık makamlarına da teşekkür ederim. Sergimizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

“HARİTALAR ÇOK ÖNEMLİ”

Coğrafya bölümü tarafından düzenlenen ‘Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2024’ adlı serginin geleneksel bir hal aldığını kaydeden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş da “Serginin özellikle bu seneki temasının ‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İller’ olması ayrıca çok önemlidir. Bilindiği gibi haritalar çok önemli bir malzemedir. Bir yerin mekânının neresi olduğu, o yerde geçmişte yaşanmışlıkların neler olduğunu görebilmemiz açısından ve mekânı algılayabilmemiz açısından haritalar çok önemlidir” dedi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş, çeşitli branşlardan akademisyenler ile üniversite öğrencilerinin katıldığı açılış, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir