[ad_1]

Bugün saat 10.00’da Business Otel’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Çetin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Aynı zamanda bugün Regaip Kandili. Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Regaip Kandilinizin de hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 5 yılı tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Çetin, “Son 2 aya girdik. Talihsiz bir döneme isabet etti görevimiz. 5 yıl boyunca hem pandemi, hem doğal afetler, hem ekonomik sorunlar, hem tasarruf tedbirleri gibi tedbirlerle maalesef istediğimiz, arzuladığımız, hayal ettiğimiz bir dönem geçiremedik. Ancak her şeye rağmen topluma doğru bilgi aktarmanız, toplumun gözü kulağı olmanız vesilesiyle varlığınız kıymetli ve değerli. İnşallah daha uzun yıllar bölgemizde bu görevleri ifa edersiniz. Bizler yerel yönetimler olarak tasarruf tedbirlerinden kaynaklanan sebeplerden dolayı bu dönemde istediğimiz destekleri sağlayamadık ama farklı metotlarla sizlere haber niteliği taşıyan konularla destek vermeye çalıştık. İnşallah bundan sonraki dönem nasip olur da görev alırsak yine sizlerle bir arada, beraber, hem toplumu bilgilendirmeye hem de sizlerden gelecek talepleri, istekleri dinleyerek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Partilerin yavaş yavaş adaylarını belirlemeye başladığını ifade eden Çetin, “Yerel siyasette, yerel gazeteler daha çok değer kazanıyor, daha çok önemseniyor. Bu günlerde sizler de aktifsiniz, yoğunsunuz. Yerel seçimlerin ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 

 

 

 

“ZOR BİR BÖLGE”

 

Kapaklı, Çerkezköy ve nispeten de Saray’ın yoğun göç aldığını ifade eden Çetin, “Bu göçle beraber ihtiyaçlar, talepler, toplumun beklediği hizmetler oldukça fazla. Zor bir bölge. Son dönemlerde, İstanbul’dan gelen göç ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle deprem sonrasında İstanbul’dan bölgemize yoğun bir şekilde vatandaşlarımız gelip yerleşiyor. İstanbul kültürünü almış, İstanbul’da hizmete alışmış olan vatandaş daha fazla talepkar oluyor, daha fazla beklenti içinde oluyor. Bu da yerel yönetimlerin dinamik kalmasını, belediye personelinin aktif olmasını sağlıyor” dedi. 

 

“CUMHUR İTTİFAKININ DEVAMI, BİZE HEM SAYISAL HEM PSİKOLOJİK BİR ÜSTÜNLÜK SAĞLIYOR”

 

Kapaklı nüfusunun 150 bine dayandığını ifade eden Başkan Çetin, “100 bine yakın seçmenimiz var. AK Parti’nin aday adayları var. CHP’nin aday adayları var. DEVA Partisi’nin adayı açıklandı. İlerleyen süreçte diğer partilerden de adaylar çıkabilir. Her şeyden önemlisi sükûnet ve huzur içerisinde seçim olmasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. 15 Ocak’ta da Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli olacak. Tekirdağ, Trakya bölgesinin tek Büyükşehir Belediyesi. Dolayısıyla hizmetin, her şeyin en iyisini hak ediyor Tekirdağ halkı. Bize bir görev verilirse, yeniden aday yapılırsak biz de elimizden gelen çalışmaları yapıp Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması için çaba göstereceğiz. Şu anda Tekirdağ’da 4 AK Parti belediyemiz var. Bunların da sayılarının çoğalması için gayret göstereceğiz. Benim şahsi görüşüm Cumhur İttifakının devamı, bize hem sayısal hem psikolojik bir üstünlük sağlıyor. Diğer tarafta masa dağıldı zaten. Dolayısıyla her partinin kendi adayını çıkarttığı bir ortamda bu dönem hem Büyükşehirde hem de birçok ilçede Cumhur İttifakının üstün olacağını düşünüyorum. Hali hazırda hükümetimizin de Cumhur İttifakı olarak 2028 yılına kadar iktidarda olması hasebiyle iktidarın hizmetlerinin bu tarafa getirilmesi anlamında da vatandaşın tercihinin Cumhur İttifakından yana olacağını düşünüyorum. Temennim odur ki 11 ilçeyi de alalım, Büyükşehiri de alalım, Tekirdağ’ın şahlanışına hep beraber şahitlik edelim isterim. Buna vatandaş karar verecek. Biz projelerimizi anlatacağız. Vatandaşın kararı gelecek 5 yılın yönetimini şekillendirecek. İnşallah kazanan Tekirdağ olur, kazanan Kapaklı olur” dedi. 

 

“KAPAKLI HALKI KENDİSİNİ UNUTMAYACAK”

 

5 yıl boyunca devlet yatırımlarıyla, belediye imkanlarıyla yapabildiklerini yaptıklarını, fakat Büyükşehir Belediyesi’nden istedikleri hizmeti alamadıklarını söyleyen Çetin, “Kötülemek maksadıyla söylemiyorum ama Kadir başkan bu bölgeye maalesef negatif bir yaklaşım sergiledi. Beklediğimiz hizmetleri kendisinden alamadık. Bundan sonraki hayatında Kadir başkana mutluluklar, sağlık sıhhat diliyorum. Torunları ile beraber mutlu olsun. Ama Kapaklı halkı kendisini unutmayacak. Bizi üzdü, yordu. Bölgenin gerçekten ciddi sorunları var. En fazla göç alan Kapaklı, Çerkezköy ve Saray bandında Büyükşehirden faydalanamadık. TESKİ zaten evlere şenlik. TESKİ’nin hizmetleri adeta artık toplumu çıldırtmış durumda. Bırakın içme suyunu, kullanılacak su hizmetini veremiyor şu anda. Öte yandan en pahalı suyu ödemek zorunda kalıyoruz. Gelecek yeni yönetimler inşallah bu sorunları çözerler, çözeceklerine de inanıyorum. Bizler Cumhur İttifakı olarak Büyükşehiri almamız durumunda farkı herkes görecek” diye konuştu. 

 

“SİYASETE ALET ETTİLER”

 

Mustafa Çetin konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altyapının sorulması üzerine konuşan Mustafa Çetin, “2018 yılında belediye meydanında şaşaalı bir açılış yapmışlardı ve Kadir Albayrak, ‘2018 yılı Kapaklı yılı olacak’ dedi. O Kapaklı yılı bir türlü gelmedi. Ben göreve gelir gelmez İller Bankası’na 70 milyon TL’lik bir kredi için müracaat ettiklerini söyledi. ‘Eğer bu kredi onaylanırsa altyapıyı yenileriz’ demişti bana. Ben de ona istinaden yetkililerle görüştüm, krediyi onaylattık. Kredi onaylandıktan sonra bu kez ‘Çerkezköy neden onaylanmadı’ dedi bana. Bana Çerkezköy’ü söylememişti. Onu söyleseydi giderdim ‘Çerkezköy de var’ derdim. Onu da siyasete alet ettiler. Yapılmadı maalesef. Şimdi bölgenin en büyük arıtma tesisinin projesini yaptırdık TESKİ’ye. Devlet Hastanesi’nin yanında belediyeye ait bir yeri tahsis ettik. Rakam sürekli değişiyor. En son 800-900 milyon gibi bir rakam telaffuz ediliyordu. Bölgenin yeraltı suları çok derinden geliyor ve kalitesiz. Yerüstü suyumuz yok. Ayvacık Barajı’nda su getirilmeye çalışılıyor. Orada da Güngörmez’in kanalizasyonu oraya akıyormuş. Tekrar bir hat yapılı Saray’daki arıtma tesisine hattın çekilmesiyle ilgili bir proje yapacak TESKİ. Yerüstü suları bu bölgeye doğru takviye yapılacak. Arıtma tesisi yapıldıktan sonra yeraltı sularının metal ağırlığı temizlenerek şebekeye verilecek. Öyle tahmin ediyorum bu yıl ihale yapılır. Çünkü projenin tamamı hazır, kredinin de yüzde 10’u TESKİ’nin elinde var zaten. Bir iki yıl içerisinde de proje hayata geçerse Kapaklı için önemli bir hizmet olur. Krediyi Kadir başkan kullanmadı, 3 yıl boyunca kredi bekledi heba oldu” dedi. 

 

“BEKLEDİĞİMİZ OLMADI”

 

Altyapının önemine dikkat çeken Çetin, “Altyapı işin en başı. Biz asfalt yapıyoruz ama her gün 10 tane patlak var. Yazık, milletin parası heba oluyor. O nedenle göreve gelir gelmez Kadir başkanla konuştuk. ‘Biran önce altyapıyı yapalım ki sorun baştan bitsin’ dedik. Ama beklediğimiz olmadı. Yağmur suyuyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Sokakların yağmur suyu giderlerini biz kendimiz yapıyoruz şu anda.  Çerkezköy ve Çorlu Belediye Başkanlarıyla görüşüyorum, onlar ‘Biz yapmıyoruz, TESKİ’ye yaptırıyoruz’ diyorlar. 4 yıl boyunca yağmur suyu giderleri için çok büyük bir yatırım yaptık. Kanalizasyona ve suya biz müdahale edemiyoruz, onların alanı. Dere ıslahlarını da Kadir başkanın yapması gerekiyordu. Yapmadı. Biz yaptık, bizi mahkemeye verdi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yakında sonuçlanır” diye konuştu. 

 

“KADİR BAŞKAN KAPAKLI’YA CEZA KESTİ”

 

Siyasetin ana hedefinin ‘halka hizmet’ olması gerektiğini dile getiren Mustafa Çetin, “Siyasette herkesin iktidara gelme iddiası vardır ama ‘vatandaşa hizmet getirmeyelim de biz iktidara gelelim’ anlayışını doğru bulmuyorum. Bu dönem biraz böyle geçti. Kadir başkan AK Parti’nin güçlü olduğu Kapaklı’da, fazla oy çıkmıyor diye Kadir başkan ceza kesti Kapaklı’ya” dedi. 

 

“KAPAKLI’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN TALİBİM”

 

Tekirdağ’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mustafa Şentop ve Mustafa Yel ile kendisinin isminin geçtiğinin söylenmesi üzerine konuşan Çetin, “AK Parti’de böyle bir teklifi kimseye götürmüyorlar. Hem anketle, hem kamuoyunu dinleyerek, teşkilatları dinleyerek bir çalışma yapılıyor.  Bu çalışmalarda aday adaylarıyla görüşme yapılmıyor. Çalışma yapıldıktan sonra genel merkeze sunuluyor. Genel Merkez de üst komisyona havale ediyor. Onlarla ilgili anketler yapılıyor ve en sonunda büyükşehirde cumhurbaşkanımız karar veriyor. Bana gelmiş olan bir teklif yok. Ben 30 yıldır Kapaklı’da siyasetin içindeyim. Yapacak çok da işimiz var. ‘Eğer bana görev verilirse Kapaklı’da belediye başkanlığı için talibim, başka bir şeye talip değilim’ dedim ben. Ayın 15’inde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız açıklanacak. İnşallah iyi bir adayla bu dönem Tekirdağ’ı kazanalım istiyorum. Ben 12-0 derken 30 yıllık siyasi tecrübemle bunu söylüyorum, karşı tarafı küçümsemek için söylemiyorum bunu. Şu anda Cumhur İttifakının bir üstünlüğü olduğunu düşünüyorum. 11 ilçede doğru adaylarla, büyükşehirde de iyi bir adayla biz Tekirdağ’da kazanırız düşüncesindeyim. Çerkezköy bana göre Kapaklı ile beraber Cumhur ittifakının en kolay kazanacağı ilçelerden birisi” ifadelerini kullandı. 

 

“KAPAKLI HÜKÜMET YATIRIMLARINDAN HAKKINI ALABİLDİ Mİ?”

 

“Kapaklı 5 yılda hükümet yatırımlarından hakkını alabildi mi?” sorusuna da cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Dönemimde şu ana kadar 18 tane okul bitirdik. 7 tane de yapımı devam eden ve ihaleye çıkacak olan okul var. Bu yıl haziran ayında 25 tane okul bitmiş olacak. Bunun sadece 4 tanesini hayırseverler yaptırdı. Kalan 21 tanesi devlet yatırımı. Yıldızkent Köprülü Kavşak önemli bir projeydi. Çerkezköy OSB’nin yapmış olduğu Devlet Hastanesi de önemli bir proje. Çerkezköy OSB yapıyor ama karşılığında devlet hastanesini onlara verdik. Onlar da önemli bir hibe karşılığında hastanemizi yapıyorlar. 2-3 yıl bu hastanenin olması için aşındırmadığım kapı kalmadı. Bu hastane önemli bir kazanım. Çerkezköy’ü de rahatlatacak. Emniyet binamız devam ediyor, o da ciddi bir yatırım. Şu anda devlet yatırımı olarak yapılması gereken ama yapılmamış olan bana göre millet bahçesi var. Onun da projesi hazırdı. Ama büyükşehirde mülkiyet sorununu çözemediğimiz bir süreç yaşadık. Yaklaşık 1 buçuk yıl büyükşehirde oyalandık. Mülkiyet sorunu çözülemeyince buraya ayrılan bütçe ile Çorlu’ya millet bahçesi yapıldı. Şu anda projesi hazır, mülkiyet sorunu çözüldü. Sadece şehir stadının yerinin değişmesi gerekiyor. O bölgeye 114 dönümlük bir millet bahçesi projesi yapıldı. Şu anda deprem bölgesinde ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah ilerleyen zamanda bu konu tekrar masaya gelir. Adliye binası konusu da var. Biz de gerekli yerlere taleplerimizi ilettik. Üniversite ile ilgili girişimlerimiz olmuştu. NKÜ şu anda yeni bir fakülteye sıcak bakmıyor ancak Çerkezköy OSB’nin aldığı yere ara kademe personel yetiştirmek için bir akademi düşünülüyor. O proje de inşallah ilçemize değer katacak. Devlet yatırımı olarak hükümet konağımız yapıldı. TOKİ iler ilgili girişimler var. TOKİ aslında bu bölgeye geldi, çalışma başlatılacaktı ama deprem olduktan sonra TOKİ tamamen kendisini deprem bölgesine yönlendirdi” dedi. 

 

“BAKANLIK FEN LİSESİNİ KABUL ETTİ”

 

Fen lisesiyle ilgili de konuşan Çetin, “Bakanlık Fen Lisesini kabul etti. Fen Lisesi yapmak isteyen iki tane hayırsever var. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Hayırsever olmazsa da devlet Fen Lisesi’ni yapacak. Diş hastanemiz emaneten yapılmıştı. Hastanenin içine de bir tane diş hastanesi yapılmasıyla ilgili girişimlerimiz var. Hastane bittiğinde 100 yataklı bir hastane olacak. Ormana yakın olan bölgede bir 100 yataklı daha devletin yatırımını talep ettik. Proje aşamasında. İnşallah onlar da yapılacak” diye konuştu. 

 

BORCUMUZ 170-180 MİLYON TL

 

Kapaklı Belediyesi’nin borcunun yaklaşık 170-180 milyon TL olduğunu ifade eden Çetin, “Nedense Kapaklı’nın borcu hep konuşuluyor. Biz Kapaklı Belediyesi’ni devraldığımızda bütçesi 80 milyon TL, borcu da 65 milyon TL’ydi. Neredeyse bütçenin yüzde 80’i borçtu. Şu anki bütçemiz ise 1 milyar 550 milyon TL. Borcumuz ise yaklaşık 170-180 milyon TL. Orana vurduğunuzda bütçenin yüzde 10 yapıyor” dedi. Başkan Çetin, programın sonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra hediye takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir