[ad_1]

Açılışa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Levent Yıldırım, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, İYİ Parti İlçe Başkanı Anıl Bahar, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayları Kamil Çetintaş ve Sinan Meral, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Memiş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Nilgün Zaimoğlu ve gazeteci Şaban Kardeş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. 

 

 

 

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER VAZİFEYİ YAPTIK”

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan UMAY Arama Kurtarma Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Yasin Şimşek, “5 yıldır genel başkanımızın gayreti ve biz gönüllülerin kısıtlı imkanları ile devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu anda davet ve mazeret gözetmeksizin üzerimize düşen her vazifeyi yaptık ve her zaman yapacağız. Kıyafet, ekipman ve kişisel donanım anlamında her ne kadar eksik kalsak da üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

 

 

 

DESTEĞİNİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

 

Yasin Şimşek, “İsteğimiz ve beklentimiz hiçbir menfaat gözetmeden bizi bugünlere getiren hayırseverlerimizin ve destekçilerimizin daha da artmasıdır. Kurumsallaşma ve profesyonelleşme yolunda ilk adımı attığımız bugün Tekirdağ’ımıza yakışır, Tekirdağ’ımızın gururu olacak ve dünyanın her yerinde görev alabilecek bir ekip olmak için desteğinize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tekirdağ’ımızın geleceği, Tekirdağ’ımızın kaderi ve Tekirdağ’ımızın umudu olmak için yeri geldi işimizden, yeri geldi ailemizden, yeri geldi sosyal hayatımızdan feragat ettik. Çağrılan her göreve çoğu zaman evimizin rızkını bölerek gittik, şikayet etmedik, gücenmedik, kimseye gönül koymadık ama her yalnızlığımıza üzüldük. Bugün bu yalnızlığın biteceğine, memleketi için elini taşın altına koyan Umayların artık yalnızlığa terk edilmeyeceğine ve en az bizim kadar Tekirdağ’daki iş insanlarımızın da elini taşın altına koyacağından şüphemiz yok. Bugüne kadar kapısını çalıp elimizi boş çevirmeyen, bizi anlayan herkese teşekkür ettiğimiz gibi, Tekirdağ’ımızın geleceği için bir kazmayı bile çok görenlere de aynı şekilde teşekkür ediyoruz. Bizi bugüne kadar anlamayan, yanımızda olmayan herkesin, olmasını istemediğimiz ama yarın yaşamak zorunda kalacağımız her türlü afette yüreğimiz ve inancımızla yanlarında ilk olacak olan yine biz olacağız” diye konuştu. 

 

 

 

 

“KATİL İSRAİL’İN FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ İŞGALİNİ VE YAPTIĞI SOYKIRIMI KINIYORUZ”

 

UMAY Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Tokgöz de açılışta yaptığı konuşmada, “Yüreğimizi yakarak başlayan 2023 yılını şehit haberleri ile yine yüreğimiz yanık şekilde kapattık. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca yıkılan binaların sadece enkaz olmadığını, enkazlar arasındaki umutlu bekleyişin ne anlama geldiğini, bir bebek ya da çocuğun annesizliğini ve babasızlığını, bir anne veya babanın yavrusuz kalışını en iyi biz biliriz. Bu sebeple katil İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalini ve Filistin halkına yaptığı soykırımı kınıyoruz” dedi. 

 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR”

 

Tekirdağ genelinde bin 900’ü aşkın gönüllüleri olmasına rağmen bu programa sadece Çerkezköy’de ikamet eden üye ve gönüllüleri çağırdıklarını ifade eden Tokgöz, “Buradaki yürekli çocukların sizin çocuklarınız ya da çocuklarınızın arkadaşları olduğunu görmenizi istedik. Bu gençlerin yaşları küçük olmasına rağmen 5 yıldır neler başardıklarını bilseniz, kimlerin nasıl dualarını aldıklarını görseniz emin olun onlardan daha fazla sizler buraya gelirsiniz. Bu gençler, yani çocuklarınız kafelerde, kahve köşelerinde, alışveriş merkezlerinde ya da sinema salonlarında zaman harcamak yerine Tekirdağ’ın geleceğine bir taş koyabilmek adına canla başla çalışıyorlar” diye konuştu. 

 

“ÇOK FAZLA TANIDIĞIMIZ YOKTUR DERDİMİZİ YETERİNCE ANLATAMADIK”

 

UMAY Arama Kurtarma Derneği olarak, savaşın en çetin olduğu zamanlarda Suriye’de savaş mağduru çocuklara insani yardım götürdüklerini ifade eden Tokgöz, “Eğitimlerimizi tamamlamadan Düzce sel felaketinde arama çalışmalarına katkı sağladık.  Marmaris yangınlarında söndürme ekibi olarak görev aldık. COVİD salgınında tüm temsilciliklerimiz yerel yönetimlerin çalışmalarına katkı sağladı. Geleneklerimiz sürsün çocuklarımız gülsün diye COVİD sürecinde şeker toplayamayan çocuklarımızın evlerine şekerlerini biz götürdük. İzmir ve Malatya depremlerinde her türlü çalışmanın içinde bulunduk. 6 Şubat depreminde 400’den fazla gönüllümüz ile arama, kurtarma, ilk yardım, insani yardım çalışmalarında bulunduk. Fotoğraf ve videolarımızı çeken sosyal medyacımız yoktu, faaliyetlerimizi etkili şekilde duyuramadık. Çok fazla tanıdığımız yoktur derdimizi yeterince anlatamadık. Açılışını yaptığımız bu yerin bile inşaatını kendimiz yaptık. Biz kendi içimizde her gün büyüdük ve büyük bir aile olduk, birbirimize sırtımızı yaslayıp canımızı emanet ettik. Sizin çocuklarınıza, benim aile fertlerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

 

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE AFETLER YAŞATMASIN”

 

Açılışta Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da konuşma yaptı. UMAY Arama Kurtarma Derneği’nin hayati bir dernek olduğunu ve önemsediklerini belirten Bayram, “UMAY Arama Kurtarma Derneği’nin deprem bölgesinde nasıl çalıştığını ben de biliyorum. Mustafa Başkan eşliğinde gönüllü ordumuzun orada neler yaptığını gördüm. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın ama deprem ülkesinde, deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bunlara hazırlıklı olmamız lazım. Maalesef hazırlıklı değiliz” diyerek UMAY Arama Kurtarma ekibine teşekkür etti. 

 

AKAY VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dernek binasını tahsis eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve meclisten bu kararı oy birliği ile geçiren tüm meclis üyelerine teşekkür eden Enver Bayram, “Vatandaşlar olarak da bu tip kurumlara, kuruluşlara, derneklere de her anlamda yardımcı olmamız gerekiyor. Biz belediye olarak Vahap Akay öncülüğünde elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Bizler destek olursak onların da eğitim anlamında, malzeme anlamında, ekonomik anlamda elleri daha güçlü olacaktır, daha güzel işler yapacaklardır. Temennimiz felaket yaşamayalım ama yaşayabileceğimizi düşünerek her an hazırlıklı olmak zorundayız” dedi. 

 

 

 

 

“TEK ŞANSIMIZ BİNA STOKUMUZUN YENİ OLMASI”

 

Çerkezköy Meclis Başkan Vekili ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Cengiz Memiş de “Deprem, afetler bizim ülkemizin bir gerçeği. Tekirdağ’ın da aslında en kritik noktalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuyla ilgili 2 tane seminere katıldım. Çerkezköy’ün 3.derece deprem bölgesi olduğu söyleniyor ama aslında zemin nedeniyle çok daha gerçekçi değil. Çerkezköy yakın zamanda olacak bir depremde büyük hasar alabilecek yerlerden bir tanesi. Tek şansımız bina stokumuzun yeni olması. Bu bir avantaj getiriyor bize. UMAY Arama Kurtarma Derneği ve Mustafa Tokgöz kardeşimle son depremde beraber çalışma fırsatımız oldu. Ben o dönem belediye başkan vekiliydim. Deprem olunca Mustafa Tokgöz kardeşim benimle irtibat kurdu. Deprem bölgesine gittikten sonra sık sık telefonla irtibatımız oldu. Sadece Çerkezköy için değil Türkiye için ne kadar yararlı işler yaptıklarını bizzat gözlemledim. UMAY ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

 

 

ARAMA KURTARMA EKİBİNİN TANITIMI YAPILDI

 

Çerkezköy Belediyesi UMAY Arama Kurtarma ekibinin tanıtımının yapılmasının ardından kurdele kesilerek UMAY Arama Kurtarma Derneği’nin yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir