[ad_1]

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu ilçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Murat Derin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programa, onur konuğu olarak ise Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ve torunu İlke Işık katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Okul Müdürü Tayfun Yavuz’un açılış konuşmasıyla devam etti. 

 

 

 

 

DEDESİNE İTHAFEN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

 

Dr. Sadık Ahmet’in torunu İlke Işık tarafından dedesine ithafen yazdığı şiiri okumasının ardından program Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Murat Derin, Batı Trakya Türklerinin Kimlik Mücadelesinde Dr. Sadık Ahmet konulu sunum yaptı. Batı Trakya Türklerinin Milli Direniş Günü ilan edilen tarihe ithafen kaleme alınan “Asla Susmayacağız” adlı şiirin Ebe Yardımcılığı Bölümü Öğrencisi Hayrunisa Tunç tarafından okunmasının ardından Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet duygu ve düşüncülerini paylaştı. 

 

RESİM SERGİSİ AÇILDI

 

Programın sonunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından Dr. Murat Derin ve Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet’e plaket ve çiçek takdim edildi. Anma programı çerçevesinde Dr. Sadık Ahmet Köşesinin ve Dr. Sadık Ahmet Resim Sergisinin açılışı yapıldı. 

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir