[ad_1]

Çerkezköy Belediyesi’nin Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında usta sanatçı Erdal Erzincan, dün saat 20.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verdi. Konseri; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Yıldırım, Nedim Yılancı, Belediye Başkanvekili Cengiz Memiş, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Vatandaşlar konseri izlemek için saatler öncesinden Atatürk Kültür Merkezi’ne akın ederken, biletsiz vatandaşlar ise yetkililer tarafından verilen minderle merdivenlere oturarak konserin tadını çıkardı. 

 

 

 

 

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI 

 

Bağlama sanatının duayeni, Anadolu’nun sesi Erdal Erzincan, yaklaşık 2 saat boyunca aralıksız olarak verdiği konserle Çerkezköylüleri mest etti. Erzincan’ın türkülerine zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Konserin finalini ise mızrap kullanmaksızın parmak ucuyla yaptığı “şelpe” gösterisi ile taçlandıran Erzincan, dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

İZLEYENLERİ MEST ETTİ 

 

Seslendirdiği türkülerle salonu mest eden Erzincan, saz resitali ile de vatandaşlardan tam not aldı. Konserin sonunda kendisini izlemeye gelenlere teşekkür eden Erzincan, “Çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Sizlerle gönül bağı kurdum, bunu hissediyorum. Bu gönül bağının kurulmasında elimdeki bağlamanın rolü var. Ben bugün ne söylediysem Aşıklardan öğrendiğim şeyler. Onları sizlerle paylaştım. Alkışlarınızı da onlara kabul ediyorum” ifadelerini kullandı. Erdal Erzincan’a günün anısına çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay da “Çerkezköy’e hoş geldiniz, şeref verdiniz. Çok mutlu olduk. ‘Erdal Erzincan, gelecek’ duyurusunu yaptıktan sonra 2, 5 saatte salon bu hale geldi. Gönül dolusu sevgilerimizi iletiyoruz. Böyle güzel bir gece yaşatan, gönül telimizi çalan ustamıza ve bizlere eşlik eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN 

 

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir