[ad_1]

Çerkezköy Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde yaşayan Zeliha – Zeydin Yiğit çiftinin kızları Ecrin Yiğit’e, 6 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulmuş, ailesi tarafından Ecrin’in tedavi giderlerini karşılamak için Tekirdağ Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanyası başarıyla tamamlanan SMA hastası Ecrin bebeğin mor balonları bugün Çerkezköy semalarını süsledi. Ecrin bebek, tedavi için ailesiyle birlikte 12 Ocak’ta Dubai’ye uçacak. 

 

 

 

 

Çerkezköy’de yaşayan ve 6 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulan Ecrin Yiğit için Tekirdağ Valiliği’nin onayıyla geçtiğimiz 2021 yılında başlatılan yardım kampanyası, Çerkezköy başta olmak Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen bağışlarla yüzde 100’e ulaştı. 2 yıl süren ve binlerce vatandaşın destek verdiği kampanyada 1 milyon 820 bin dolar toplanırken, kampanyası başarıyla tamamlanan Zeliha-Zeydin Yiğit çiftinin kızı Ecrin bebek için cumartesi günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda balon uçurtma etkinliği düzenlendi. 

 

 

 

 

KAZANAN ECRİN OLDU

 

Yardım kampanyasını yürüten ve 3 yaşındaki Ecrin için seferber olan gönüllüler, bu kez de mutlulukla çalan şarkılar eşliğinde eğlenirken, zaman zaman da mutluluk gözyaşları döktüler. Etkinliğe Zeliha-Zeydin Yiğit çifti de kızları Ecrin ile birlikte katıldı. Ecrin’in kampanyası için seferber olan gönüllülerden Armağan Taş Baran, Yiğit ailesine bu sevinci yaşatan, Ecrin bebek için Çerkezköy’de destek olan Ahmet Yıldız, Şaban kardeş ve Ahmet Çetin ile tüm Ecrincanlara teşekkür etti. 

 

 

 

 

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

 

Çok mutlu olduğunu dile getiren Armağan Taş Baran, “Gecemiz gündüzümüz Ecrin olmuştu. Sabahlara kadar yayınlar yapıyorduk. Bu onuru, bu gurur yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Çerkezköy halkı Ecrin bebeğe destek oldu. Allah onlardan milyonlarca kez razı olsun. Keşke belediye başkanımız da bize destek olsaydı. Bu konuda gerçekten kalbimiz kırık. Çünkü evladımız huzur bekliyordu, ailesi mutlu bir yaşam bekliyordu. Ecrin bugün gülüyor. En büyük desteği Zonguldak’tan aldık. Zonguldak halkı bize çok çok destek oldu. Allah onlardan da razı olsun. Ecrin’imiz 12 Ocak’ta Dubai’ye uçacak. İnşallah tedavisine başlayacak. Sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye dönecek. Sabırsızlıkla bunu bekliyoruz” dedi. 

 

 

 

 

“YAVRUMA CAN SUYU OLDUNUZ”

 

Kampanyanın sona ermesi ile birlikte aylar sonra ilk kez yüzü gülen baba Zeydin Yiğit de “Bize bu süreçte destek veren çok güzel insanlar vardı. Allah sizden razı olsun. Yavruma can suyu oldunuz. Bu süreçte hepiniz destek verdiniz. Mutluyuz. Birlik ve beraberlikle bu zorluğu başardık. Bu başarı bize destek olan kahramanlar sayesinde oldu. Sizlerle beraber inşallah daha güzel günler göreceğiz. Bundan sonra da sizlerin dualarınızı bekliyoruz. Sürecin başından beri en çok yorulan eşim Zeliha Yiğit oldu. Hem yoğun bakımda hem evde gece gündüz demeden Ecrin’in hayata tutunmasında en büyük destekçisi olan kahraman anneye iyi ki varsın diyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“BİZE UMUT OLDUNUZ, NEFES OLDUNUZ”

 

Ecrin’in annesi Zeliha Yiğit de “Benim yüzüm gülüyorsa sizler sayesinde oldu. İyi ki varsın Çerkezköy. Benim evladımın, benim yüzüm gülüyorsa, hepsi sizin sayenizde oldu. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Siz bize umut oldunuz, nefes oldunuz. Bizi ilaca kavuşturdunuz. Bize bu günleri yaşattığınız için Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

 

 

 

 

BALONLAR ÇERKEZKÖY SEMALARINI RENKLENDİRDİ

 

Ecrin için bestelenen şarkıların da çalındığı programda, Ecrin için gökyüzüne bırakılan mor balonlar, Çerkezköy semalarını renklendirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir