[ad_1]

Dün saat 14.30’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nde düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Kamil Çetintaş, Ali Çolak, Abdurrahman Yekeler, Hayrettin Çetinkaya, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Engin Camcı, Funda Serfiçe, Özgür Sönmez, Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Musa Kavlak, gaziler  ve şehit aileleri katıldı. 

 

 

 

 

“HAİN SALDIRIYI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ”

 

İsmail Bütün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “12 silah arkadaşımızın şehit edildiği hain saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Bir vatan 12 can, 12 Mehmet, 12 evlat, 12 ana, 12 baba, 12 eş, 12 yiğit. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin başı sağ olsun. Kahramanlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. 

 

 

 

 

“KANLARI YERDE KALMAYACAK”

 

Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını ifade eden Yarlıgan, “Bugün gerek yurt içerisinde, gerekse yurt dışında birçok noktada ülkemiz, bayrağımız ve Türk milletinin huzur ve güven içerisinde yaşaması için gözünü kırpmadan canlarını hiçe sayarak, her türlü zor şartta görev yapan silah arkadaşlarımız, vatan size minnettardır. Ayağınıza taş değmesin. Bizler bu kutsal görevi sizlere devretmiş emekli ve gazi silah arkadaşlarınız olarak her zaman göreve hazırız” diye konuştu.

 

 

 

 

“SONUNA KADAR YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ”

 

Şehit kanları ile bedeli ödenmiş bu toprakların, bir karışı için bile can vermekten çekinmeyen Türk milletin tarafından yurt edinildiğini ifade eden Yarlıgan, “Güvenlik olmadan huzur ve esenlik olmaz, adalet tesis edilemez ve refah gerçekleşemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği için tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele eden devletimizin, Milli Savunma Bakanlığımızın  ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz” dedi.

 

 

 

 

“VATAN SİZE MİNNETTARDIR” 

 

Yarlıgan, “Acımız kadar öfkemiz de büyüktür. Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına inancımız tamdır. Aziz şehitlerimiz, kanınız yerde kalmayacaktır. Vatan size minnettardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir