[ad_1]

Temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ  Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcıları Mümin Uslu, Deniz Bilge Doğru, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Cengiz Memiş, Funda Serfiçe, Barış Erdoğan, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çelebi, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, tesis işle ilgili teknik bilgileri paylaştı.

 

 

 

 

İHALESİ 2017 YILINDA YAPILDI

 

İlk ihalesi 2017 yılında yapılan ve temeli 2017 yılında atılan Çerkezköy Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesinin toplam maliyetinin KDV dahil ve fiyat artışları dahil 44 milyon 128 bin 623 TL olduğunu belirten Özdal, “Projemiz Çerkezköy Belediyesi mülkiyetindeyken Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılan İstasyon Mahallesi 1570 ada 5 nolu 7725,09 metrekare yüzölçümündeki arsa vasfındaki taşınmaz üzerine yapılmıştır. Proje bodrum, zemin kat ve 1 kat olmak üzere toplam 3 katlıdır. Projenin toplam yapı inşaat alanı 5154,68 metrekaredir. Taban alanı 2010,12 metrekaredir. Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapım projesi basın ve protokol girişi, seyirci girişi, fuaye alanı, 1 adet büyük havuz, 1 adet çocuk eğitim havuzu, tribün alanı, kadın ve erkek soyunma odaları, hakem odaları, antrenör odaları, tesis müdürü odası, basın odası, ilk yardım odası, fitness salonu, sauna, masaj odaları, vitamin bar ve teknik birimlerden oluşmaktadır” dedi. 

 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’E SÖZLER VERMİŞTİK”

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Bugün çok mutlu bir gün. Bu güzel eseri Çerkezköy’e kazandırıyor olmaktan, bunun bir parçası olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Bu eseri Çerkezköy’e kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Soğuk bir havada yine burada yan yana gelmiştik ve bir temel atma töreni gerçekleştirmiştik. O günden bugüne Çerkezköy’de çok şey değişti. O temel atma töreninde Çerkezköy’ün temel ihtiyaçlarına, Çerkezköy’ün çocuklarının spora dair beklentilerine ve spora dair hedeflerine ilişkin hem ben hem Kadir Başkanım Çerkezköy’e sözler vermiştik. Çerkezköy’e bu bakışın sadece yerel yönetimlerle olmayacağını, buraya devlet yatırımlarının, spora dair yatırımların çok geç kaldığını ifade etmiştim. 2023’ün sonuna geldik. Bugün milyarları aşan bakanlık bütçelerinden Çerkezköy’ün payına düşen 2016 yılından bugüne bir 500 kişilik stadyum, inşaatı devam eden bir havuz bir de gençlik merkezi var. 10 yıl evvel Çerkezköy’ün tabelasında 130 bin yazıyordu. 2023 sonunda Çerkezköy’ün tabelasında 220 bin yazacak. Bu topraklarda dokuz yıl boyunca yaklaşık 35 bin çocuk dünyaya geldi. Bu kardeşlerimiz buranın temeli atıldığında burada yoktular. Bazı aksaklıkları konuşabiliriz. Ancak bir yatırım ortaya çıktı, bir hedef ortaya çıktı” dedi. 

 

 

 

 

“MAALESEF ŞU ANDA UYKUDALAR”

 

Akay, “Yerel yönetimler vatandaşlarımızdan aldığı sorumluluk duygusu ile bu yatırımları yapıyor. Bu yatırımları esasen yapması gereken maalesef Spor Bakanlıkları, ancak yeterli yatırımı Çerkezköy’e görmeyenler, Çerkezköy’ü görmezden gelenler, maalesef şu anda uykudalar. Biz buradayız. Çerkezköy’ün çocuklarına bu havuzu açıyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.  

 

“EMEKLERİMİZ YARIM DA KALMAYACAK, YARIDA DA KALMAYACAK”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak son 10 yılda Çerkezköy’ün 12 mahallesinde, onlarca park alanı ve yeşil alanda Çerkezköylü çocukları basketbol sahaları, voleybol sahaları, mini futbol sahaları ile buluşturduklarını dile getiren Akay, “Bu sayılar 100’ü aştı. Son 10 yılda İstasyon Mahallesi’ne 1000 tribün kapasiteli bir futbol sahası, unutulan bir kapalı basketbol sahası, Kızılpınar’a 500 kişilik yeni bir futbol sahası, güreş sahaları, masa tenisi alanları, yürüyüş alanları, fittness alanları gibi çocuklarımızı, gençlerimizi sporla buluşturacak alanlar açmaya çalıştık. 10 yıllık mücadelemiz sonuç verdi. 10 yılda da spor alanlarına hizmet eden bir belediyecilik anlayışı var. Hem Çerkezköy’de, hem Büyükşehir’de. 2014 yılından bugüne biz birçok bireysel alanda, masa tenisinde başarılar ortaya koyan, milli takım oyuncuları ortaya çıkaran, güreş sahalarında güreşçilere destek veren, milli takıma güreşçi gönderen, tekvandoda, karatede, basketbolda Çerkezköy’den çok ciddi başarıları ortaya çıkarmış bir belediyeciliği ortaya koyduk. Bugün hem Çerkezköy Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının gün yüzüne çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. O yüzden mutluyuz, o yüzden gururluyuz. Bugüne kadar Çerkezköy için, Tekirdağ için ortaya koyduğumuz emekler hiç kimsenin kuşkusu olmasın yarım da kalmayacak, yarıda da kalmayacak. Çıktığımız bu yolda, yan yana yürüdüğümüz yol arkadaşlarımla Çerkezköy’ün geleceği için, Tekirdağ’ın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ün çocuklarını, Tekirdağ’ın çocuklarını spor ile buluşturacağız, başarılarla buluşturacağız, yeni yarınlarda hep birlikte yan yana olacağız. Bu güzel yatırımı ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Kadir Albayrak’a, bir kere daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“GURURU VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada “Çerkezköy ilçemiz Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyemizin hizmet ve yatırımlarıyla her alanda gelişmeye devam ediyor. Bugün yine büyük bir atılımı gerçekleştirmiş olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 45 milyon TL’lik yatırımla Çerkezköy ilçemize büyük ve modern bir spor tesisi kazandırdık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzlarımızın ilkinin 2019 yılında Muratlı’da yaptık. Çok güzel yüzücüler yetişti, başarılar çalışmalar oldu. Daha büyük bir tesis olan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’muz Çerkezköy’de çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Bu vizyonel projemize ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyen Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini verdik. Tesisimiz yüzücülerimizin yetenek ve performanslarını geliştirmelerine imkan sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda burada daha nice başarılı sporcumuzun yetişeceğine yürekten inanıyorum” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’E 566 MİLYON TL’LİK YATIRIMIMIZ OLDU”

 

Çerkezköy’de altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yeşil alan projelerine, eğitimden kültür sanata kadar çok geniş bir yelpazede birçok projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu, Atatürk Kültür Merkezi, Kent Park, Kavakdere Kent, Atatürk Viyadüğü, Bağlık Viyadüğü, dere ıslahı projeleri, akıllı kavşak, Atatürk silüeti projelerimiz ve yaptığımız diğer hizmetlerle birlikte Çerkezköy’e bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 373 milyon TL, TESKİ olarak da 193 milyon TL olmak üzere 566 milyon TL’lik katkımız, yatırımımız oldu”  diye konuştu. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇOK FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR”

 

Çerkezköy’ün çok farklı özelliklerinin olduğunu söyleyen Albayrak, “Arazisi en küçük ilçemiz. Nüfusu çok kısa zamanda en büyük ilçemiz olma yolunda hızla giden bir ilçemiz. Kilometrekareye 1752 kişi düşüyor. Böylesine hareketli bir ilçedeyiz. Bu yatırımların tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 62 üyesinin katılımıyla birlikte yapıldı. Bu yatırımlarda Kadir Albayrak’ın ne kadar büyük hakkı varsa aynı büyüklükte Çerkezköy Belediye Başkanımızın da vardır, Çerkezköy Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin de vardır, Tekirdağ’ın 11 ilçesinin belediye meclis üyelerinin de vardır. Ama bu hizmetlerin esas sahibi, bizi bu göreve getiren değerli Çerkezköy ve Tekirdağ halkıdır. Bu tesis tüm Çerkezköy halkımıza hayırlı olsun” dedi. 

 

“1 MİLYAR 308 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMLARININ PROJELERİ HAZIRLANDI”

 

Geleceğe dönük projeleri de hazırladıklarını dile getiren Albayrak, “Çerkezköy’ün bundan sonraki ihtiyaçlarını çıkardık. 150 milyon TL’lik Veliköy Mahallesi kanalizasyon projesi, 910 milyon TL’lik Çerkezköy İçme Suyu projesi, 72 milyon TL’lik Cumhuriyet Mahallesi atık su tesisleri projesi, 182 milyon TL’lik Kızılpınar içme suyu tesisleri projesi olmak üzere Çerkezköy için 1 milyar 308 milyon TL’lik altyapı yatırımlarının projeleri hazırlandı ve İller Bankası’na gönderildi. İnanıyorum ki Çerkezköy halkı bir kez daha sosyal demokratlara bu görevi verecektir, bu projelerin tamamı gerçekleşecektir, bugüne kadar olanlar gibi. Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm projelerin Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselten projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

YÜZME YARIŞMASI YAPILDI

 

Kurdele kesilerek Çerkezköy Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışının yapılmasının ardından yüzme havuzunda açılışa özel yüzme yarışması düzenlendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir