[ad_1]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak eş zamanlı düzenlenen Mercek-8 operasyonlarında bin 335 silah ele geçirildiğini, bin 558 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

 

 

 

 

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Şanlıurfa, Samsun, Diyarbakır, Antalya, Gaziantep, Bursa, Konya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Balıkesir, Malatya, Tekirdağ, Amasya, Manisa, Trabzon, Kahramanmaraş, Elazığ, Eskişehir, Niğde, Mardin, Muğla, Çorum, Giresun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Batman, Denizli, Ordu, Ağrı, Hatay, Kars, Bartın, Sivas, Çanakkale, Düzce, Kayseri, Kırklareli, Zonguldak, Erzincan, Erzurum, Karabük, Siirt, Tokat, Van, Aksaray, Aydın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Edirne, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Rize, Uşak, Yalova, Yozgat, Adıyaman, Burdur, Çankırı, Kilis, Muş, Nevşehir, Sinop, Şırnak ve Tunceli olmak üzere son 3gün içinde eş zamanlı olarak 7️2️ ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan Mercek-8 Operasyonlarında 9️6️4️ ruhsatsız tabanca ve 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam bin 53 tabanca yakalandı. 

 

 

 

 

“ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ”

 

İstanbul’da 179 tabanca ve 1️uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 2️2️5️ şüpheli şahsın gözaltına alındığını kaydeden Bakan Yerlikaya, “Ankara’da 5️8️ tabanca, 1️ uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 6️2️ şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana’da 4️9️ tabanca ele geçirildi. 7️5️ şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir’de 4️8️ tabanca ele geçirildi. 9️2️ şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa’da 4️0️ tabanca ele geçirildi. 6️0️ şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız. Aziz milletimiz müsterih olsun, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir